2008-03-20 19:14 #0 av: ThomasH

- Det är mycket som talar emot min häst på lördag. Så säger Roger Walmann om Colombian Necktie inför Olympiatravet. Han har däremot klart för sig vem som vinner det första uttagningsloppet..

På lördag körs årets hittills bästa lopp i trav-Sverige.
Det vimlar av stjärnor när Olympiatravet drar igång på Rommetravet.
Förhandssnacket handlar mest om Jaded och Colombian Necktie. De båda möttes i årsdebuten där Jaded höll undan med knapp marginal. Även den här gången är det fördel för Stefan Hultmans häst. Ifrån innerspåret kan det bli en repris på förra loppet, särskilt som Colombian Necktie har spår sex.

 

"Vill inte gå fram i dödens varje gång"
Tränaren Roger Walmann ser heller inte så ljust på möjligheterna för sin derbyvinnare.
- Ingen tar en längd på Jaded och han håller garanterat ledningen. Det jag kan hoppas på är att det blir rejäl körning den första biten och att Jetstile trycker på och försöker komma ner i rygg.
- Men sedan måste det hända något speciellt under loppet. Vi kan inte fram i "dödens" varje gång med Colombian Necktie. Då har vi inte häst för resten av säsongen, säger Roger Walmann.
Så du har nästan gett upp på förhand?
- Nej, men det är mycket som talar emot min häst. Jag vill inte gå fram utvändigt om ledaren med honom och blir tempot lågt blir det omöjligt att hinna fram.
- Dessutom ska det bli dåligt väder med tio minusgrader. Då är det inte säkert att Colombian Necktie kan tävla barfota runt om. Det är ett stort minus för han är mycket sämre med skor.
Vad tycker du annars om Colombian Necktie i år, jämfört med i början av fjolåret?
- Det känns som att han har kommit över mycket av sina problem. Hästen har mognat och blivit mer stabil. Samtidigt som vi har lärt oss mer hur han fungerar.
- Därmed inte sagt att han aldrig mer kommer att galoppera. Det vore korkat för hästen är fortfarande lättstörd i trånga situationer. Annars var jag nöjd med honom i årsdebuten och normalt går han framåt och blir ännu bättre med loppet i kroppen.
Förutom Olympiatravet, hur ser matchningen ut för resten av året?
- Elitloppet är ett stort mål som vi gärna vill vara med i. Sedan har vi planer på att åka till USA till sommaren. Vi har anmält honom i Maple Leaf Trot i Toronto som körs i september. Han är även anmäld till ett lopp i Lexington, för övrigt samma lopp som Giant Diablo slog världsrekord i.
- De amerikanska hästarna är trötta och slitna vid den tiden på säsongen så jag tycker att det passar bra.
Apropå Giant Diablo, hur är läget med henne för dagen?
- Hon har åkt tillbaka till USA och resan gick bra. Hästen ska stå i karantän i 21 dagar och sedan siktar vi på start den 18 april.
USA-födde Surtees Hanover är ett hyperintressant nyförvärv hos dig. När får vi se honom på tävlingsbanan?
- Någon gång i mitten av april. Jag har kört ett par 1.20-jobb med honom och allt verkar bra. Det finns ett tänkbart lopp på Solvalla den 16 april. Eller så kan det bli på Åby den 19 april.
Okej, tillbaka till Colombian Necktie. Om inte han vinner på lördag, vem vinner då det första uttagningsloppet till Olympiatravet?
- Det gör Triton Sund. Jag tycker att han är bästa hästen i fältet. Åtminstone för dagen är han den som är bäst i ordning. Han är ruggigt speedig och jag tror att han fäller alla över upploppet.
Du har även Blue Canyon till start i V75-7. Chanserna där?
- Han avslutade mycket fort senast efter vida spår. Hästen är i jättefin form men är tyvärr helt bortlottad här. Visst, alla som är med kan vinna, men från spår åtta över 1600 meter i silverdivisionen får man ligga lågt. Balansen blir barfota bak som senast.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2008-03-27.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-03-20