Nyhter från Kanal 75

Söderholm tillbaka i hetluften

2008-04-22 00:50 #0 av: ThomasH

Det har hunnit gå fem år sen senast. Men på lördag kan det vara dags igen. Då har Krister Söderholm två heta chanser på V75.

Krister Söderholms stall har en segerprocent på 35. På lördag har han två heta chanser när V75-spelet gästar ehmmabanan Umåker.  Foto: Lars Jakobsson
Krister Söderholms stall har en segerprocent på 35. På lördag har han två heta chanser när V75-spelet gästar ehmmabanan Umåker. Foto: Lars Jakobsson
Piteåsonen Krister Söderholm är inte precis någon duvunge inom travet. Karriärens första seger kom 1970 och efter några år som amatör kvitterades proffslicensen ut i Boden 1974. Därefter gjordes en flytt till Solänget innan Solvalla var hemadress under 16 år. På den nuvarande hemmabanan Umåker har han haft licensen sedan 1994 och när V75-cirkusen på lördag kommer på besök är Söderholm en man att räkna med.
- Det är årets största helg här så naturligtvis är man extra laddad, säger han.
Söderholm är sedan 1998 med i Tusenklubben och genom åren har det blivit närmare trettio segrar på V75 (inklusive företrädaren V65). Just nu ståtar stallet med en segerprocent på mycket höga 35, men på V75 har det varit tunt med segrar på senare år. Inte sedan 2003 har Söderholm fått vända upp för segerdefilering efter ett V75-lopp och för att hitta en resultatlista där han vann i travets elitserie med en egentränad häst får man gå över tio år tillbaka i tiden.
I V75-1 på lördag har han goda möjligheter att ändra på det. Där kör han nämligen upp till start med egentränade Instep, som efter seger i årsdebuten nu ser ut att ha en lämplig uppgift framför sig.
- Han var bra i årsdebuten, bättre än förväntat, och är pigg och glad efteråt. Det är bra hästar med på V75 och det är dagsform och positioner som avgör. Men ett tidigt bud tycker jag i alla fall att han är.

 

Fiona Septim slipper Adrian Chip
En ännu bättre segerchans tycker sig Söderholm ha med Leif Johansson-tränade Fiona Septim i V75-2. Ekipaget kamperade ihop för första gången senast och det resulterade i en mersmakande tredjeplats bakom supertalangen Adrian Chip.
- Fiona Septim var en trevlig bekantskap. Hon avlutade lite under 1.12 sista varvet i rygg på Adrian Chip och möter ingen av den kalibern nu. Jag hoppas att hon har tagit loppet på rätt sätt och på pappret är det en bättre chans än Instep, säger Söderholm som har ytterligare två V75-uppsittningar.
- Brautesönn (V75-5) var det länge sen jag körde själv men jag har kört mot honom många gånger. Normalt sett duger han inte till den här gången, även om det är en duglig häst för sin klass.
- Cruising Cake (V75-6) var jag riktigt nöjd med i årsdebuten senast. Men jag gjorde en tabbe som gick till ledningen i sista sväng. Innerspåret var hemskt tungt och hade jag istället suttit lugn och fortsatt i andraspår tror jag att han hade vunnit. Nu är han hur som helst bortlottad och möter bra hästar. Vi får köra för en penningplacering.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-04-28.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-04-21
Anmäl
2008-04-22 14:01 #1 av: brutalaccent
som jag skrev i V75-2 råden, se upp för Fiona Septim.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.