2008-03-13 17:06 #0 av: ThomasH

Han fick tränargenombrottet med Apache Warrior som han vann Norskt Mästerskap med. Men det är hästar från Sverige som har varit lyckan för Per Ole Midtfjeld. Steinlager blev pojkdrömmen som gick i uppfyllelse. Äventyret som innehållit så många kapitel fick ett plötsligt tragiskt slut med gaffelbandskada och det verkade som att karriären var över. Då dök Lill Adolf upp som en mer och mer värdig arvtagare. Och nu kommer Cromwell.

Köpt för en hög summa
Cromwell

Köpt för en hög summaCromwell

 

Köpt för en hög summaCromwell

 

Köpt för en hög summaCromwell gjorde det bra i Robert Berghs regi som fyraåring. Han blev sedan köpt av Steinlager-ägaren Knut Olaussen för ett sjusiffrigt belopp. Under fjolårssäsongen blev det emellertid bara en seger på 15 försök, och Credit Winner-sonen imponerade egentligen aldrig i det stora hela. Nu är det dock mycket som tyder på att sexåringen är på väg tillbaka igen.
- Cromwell svek mycket i fjol. Fartmässigt är han lika bra som Lill Adolf, men har har inte visat sig vara lika tuff. Cromwell har varit bäst med rygglopp i det längsta, säger Per Oleg Midtfjeld.
- Nu känner jag att han på allvar är på väg att hitta stilen. Han har en vinter med mycket träning i kroppen, och i årsdebuten på Klosterskogen spurtade han i raketfart i ett lopp som det var lågt tempo i inledningsvis. Det var verkligen styrka och vilja i honom där, och det känns som att den här säsongen kan bli lönssam och spännande.

 

Enda styrningen
Per Oleg Midtfjeld har länge glatt sig åt den svensk-norska V75-omgången på hemmabanan Momarken.
Men på lördag får han nöja sig med endast en styrning, Cromwell i V75-6. Han berättar själv varför:
- Jag var först i mål i ett V75-lopp på Biri med Zandy Blou för två veckor sedan. Tyvärr blev jag diskad för att ha stört en av konkurrenterna. Även om det var jäkligt surt att bli fråntagen segern i ett lopp med 50.000 kronor i förstapris, var det nog en korrekt bedömning. Därför är jag avstängd till helgen, men har dispens till att köra Cromwell eftersom det är en stallhäst och att det är ett storlopp med 150.000 kronor i förstapris.
- Jag hoppas att Cromwell ska blanda sig i segerstriden. 60 meters tillägg på bra hästar är självklart en tuff uppgift, men jag blev så imponerad av honom senast att jag inte känner mig chanslös, säger Per Oleg Midtfjeld.

Magne Engebretsen


Bilder för fri publicering t o m 2008-03-19.

 

Av: Magne Engebretsen, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-03-13