2008-03-08 11:21 #0 av: ThomasH

Då: busig, rädd och dum Nu: kelsjuk, orädd och snäll - och ett Ess på tävlingsbanan. - Man kan inte annat än älska honom, säger Annika Goop.

Detta handlar förstås om talangen King Of Spader. En häst som har startat fyra gånger och vunnit samtliga. Annika Goop, mamma till Björn Goop som sitter i sulkyn, finns med som uppfödare och delägare.
Så här förklarar hon hästens förvandling.
- Till en början var han en häst som jag inte alls tyckte speciellt mycket om, han var direkt dum och busig.
- Nu däremot är han helt fantastisk. Efter det att vi kastrerat honom, fick han också en ny kompis i hagen, en grej som verkade fungera väldigt bra.
Hästens pappa är från USA, mamman från Frankrike. Tydligen har detta fungerat som en väldigt bra blandning mellan två världar då man tillsammans har skapat detta underverk.
Framtiden för just King Of Spader ser givetvis ljus ut. Med en prispeng på 200 000 kronor i helgens V75-finaler på Mantorp, ses också hästen som favorit. Annat hade förstås varit förvånande då han ännu inte har förlorat ett enda lopp han deltagit i.

 

Speciell kontakt
Annikas roll i stall Goop har mest att göra med bokföringen. Hon har även en mycket speciell kontakt med King Of Spader som hon som sagt tycker väldigt mycket om.
Något speciellt måste det ändå vara med just detta ekipage då Annika aldrig annars är nervös inför en tävling. Oavsett vilken häst sonen Björn kör känner hon sig alltid lugn.
- Jag är fruktansvärt nervös när just den här hästen ska springa, nästan aldrig annars, faktiskt.
- Det är definitivt något speciellt med honom. Det känns annorlunda på något vis, svårt att förklara, säger Annika.
King Of Spader är alltså en familjehäst. Med mamma Annika som uppfödare, pappa Olle som tränare samt sonen Björn som kusk. Annika själv kommer givetvis att vara på plats under helgens lopp. Blir det, som många förespråkar vinst, väntar förmodligen också ett restaurangbesök för hela familjen.

Hästintresserade föräldrar
Som alla säkert vet är det förstås trav för hela slanten hemma hos familjen Goop. Varför just detta intresse kanske många förvånar sig över, finns det inga andra intressen?
- Trav har alltid varit det som har legat närmast hjärtat, för oss alla. För mig har det alltid funnits i blodet. Båda mina föräldrar var hästintresserade och som barn hade vi 10-15 hästar. Det har liksom aldrig funnits tid för något annat. Jag älskade det då och jag älskar det fortfarande
.
Viktoria Välilä

Bilden publicerad t o m 2008-03-14

Av: Viktoria Välilä, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-03-08