2008-03-28 17:54 #0 av: ThomasH

...Håkan Arvidsson i stall Goop som selar ut sex hästar inom V75 på Jägersro varav två streckfavoriter.

Hur många vinner ni med?

Hur många vinner ni med?

 

- Allihop skulle jag tro.
Lägg av...
- Okej, men det ser faktiskt väldigt bra ut på förhand så ett par vinster kan det nog bli.
Manhattan (V75-1) och Cacao (V75-2) är dina egna hästar, hur är formen där?
- Uppåt för båda. Manhattan hade stått över inför förra starten och kändes fin i det finslipande jobbet i onsdags. Jag räknar med att han är rejält förbättrad den här gången. Hästen spetsade faktiskt från fjärdespår på Solvalla en gång och det vore intressant om han lyckas med det igen. Men jag är rädd att Jamiro är för snabb första biten. Vi kör med samma balans som senast och jag ser honom som ett ganska tidigt streck.
- Cacao var seg i comebacken, men betydligt bättre senast och närmar sig formen. Jag har inte kört några snabbare jobb med henne efter det och hoppas att loppet ska föra henne framåt ytterligare. Hon har travat bättre efter operationen och har bra kapacitet i grunden. Man ska absolut inte glömma henne även om långresan är ett frågetecken. Varken hon eller Manhattan har övernattat tidigare.
Bambino Launcher (V75-4) var rejält iordningställd i debuten för er och vann trots galopp till glatt odds. Där var spelarna inte med på noterna.
- Vi var faktiskt lika överraskade som alla andra. Hästen var seg i kvalet och hade inte alls övertygat i träningen. Men i loppet var det helt annat tryck i hästen. Hon verkar lite piggare efteråt och ska normalt gå framåt. Vi körde barfota runt om i Norge, men det gjorde henne lite rullig från start så vi har inte bestämt hur balansen blir på lördag. Med Gidde T.H. i startlistan blir det svårt att vinna, den hästen är riktigt bra. Jag vet heller inte hur hon är att resa med.
Vad säger du om Komloss i V75-5?
- Att hon står på vår Åbyfilial vilket betyder att jag inte har någon koll på dagsformen. Däremot kommer hon att slippa övernatta så resan är inget frågetecken där.
Då går vi över till de två favoriterna. Global Investment (V75-6) har gjort en start efter vinteruppehåll, var ni nöjda med honom då?
- Absolut. Det är en stor häst som behövde loppet i kroppen. Han verkar ha tagit det på rätt sätt av träningen att döma och borde vara klart vassare nu.
Är det ledningen som gäller?
- Det är taktiken, men jag vet inte om han kan hålla ut King of Mystic första biten. Och från rygg ledaren kan det bli svårt att vinna även om luckan kommer eftersom hästen inte är speciellt tvärspeedig. Han trivs bäst med att dra på i hårt tempo hela vägen vilket lär bli upplägget om han når spets. I sådana fall måste det vara riktigt bra vinstchans, förmodligen vår bästa på hela dagen. Dessutom kommer han att gå med optimal balans den här gången, barfota bak och lättare framskor än senast.
Blir det samma taktik bakom Conrads On Line (V75-7)?
- Ja. Björn verkar väldigt bestämd om att köra i spets med honom den här gången. Det är en kvickare häst än Global Investment så hans chanser att hålla ut de andra är större. Det är några starka konkurrenter med, men blir inte tempot för hårt kan han hålla undan. Planen är att köra barfota runt om som på Solvalla och inget tyder på att formen ska vara bättre nu. Både han och Global Investment är vana resenärer som klarar att övernatta.

Robin Johansson

 

Bilden publicerad t o m 2008-04-04.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-03-28