2008-02-22 18:58 #0 av: ThomasH

En vinnare kan ta hem 44 miljoner på V75. Inför lördagens jackpot-omgång kan det vara läge att ta rygg på Kari Lähdekorpi. Han tror på bra vinstchans med en häst och varnar samtidigt för en skräll. - Lonesome Laday är en rolig vinnare, säger Kari.

Kari Lähdekorpi har flera intressanta hästar till start inom V75. Han tror på mycket bra chans med en häst och varnar dessutom för en skräll.  Foto: Lars Jakobsson.
Kari Lähdekorpi har flera intressanta hästar till start inom V75. Han tror på mycket bra chans med en häst och varnar dessutom för en skräll. Foto: Lars Jakobsson.
Halmstadtränaren har åtta hästar till start inom V75. Han selar bland annat ut omgångens största favorit Fortune Access.
Så här säger Kari Lähdekorpi själv om V75-hästarna.
- Fortune Access (V75-1) ser ut som vanligt i jobben efter senaste starten. Är han lika bra nu som senast borde det vara en mycket bra chans. Jag tycker dock att hästen är bättre bakifrån eftersom han har en enorm speed. Fast den här gången går det kanske inte att undvika ledningen. Det blir återigen barfota fram och han är min bästa chans på V75.
- Pappniak Laday (V75-2) vann på ett bra sätt från ledningen senast. Han går bakifrån också men från spår elva över 1600 meter i V75 blir det svårt att vinna. Samma balans som senast barfota bak.

 

Har varit med i guld tidigare
- Baron Rols (V75-3)
har faktiskt varit med i gulddivisionen tidigare. Det var i det sista testet till Elitloppet på Solvalla förra året. Då vann Jocose före Giant Superman. Min häst har fin form men slår normalt inte de här hästarna. Han fick ett fint läge och jag hoppas att han kan få rygg på ledaren. I så fall kan han kanske lifta med till en bra placering. Skor runt om som vanligt
- Ninia de Mortree (V75-4) har varit duktig i de två senaste starterna inom V75. Hon gör det bra och kan vara långt framme i ett sådant här stolopp. Det som är väldigt negativt är sjundespåret i voltstart. Hon är inte alls snabb iväg och då är sjunde sämsta tänkbara. Det är stor risk att hästen blir hängande i spåren. Barfota runt om som senast.

Glöm honom inte
- Fool's Gold (V75-5
) har varit jättebra på slutet och jag tror att den här hästen kommer att duga en bit upp i klasserna. Nu blev det här lärlingsloppet betydligt bättre än jag kunde drömma om. Det blir kanske svårt att vinna men garderar man upp loppet ska man inte glömma honom helt. Det blir återigen skor runt om.
- Hobgoblin Face (V75-6) hade jag en del förhoppningar på inför senaste starten. Men han svek och jag vet inte om det var den hårda banan som var orsaken till det. Hästen var jättetrött efter loppet och låg ner i boxen i två dagar efteråt. Det är alltså lite tveksamt på honom och han är svårbedömd. Det blir barfota bak på nytt.

"Äntligen ett bra läge"
- Lonesome Laday (V75-7) har äntligen fått ett bra läge! Han är mycket snabbare från start än vad folk tror. Jag hoppas att han kan svara ut Global Mind och det vore mycket intressant att se hästen i ledningen. Formen är jättebra och senast avslutade han med 1.10 sista 700 metrarna utan att få pengar. Det blir återigen barfota fram och det kan vara en rolig vinnare på V75. Han verkar inte vara så mycket tippad i tidningarna. Det är min näst bästa chans efter Fortune Access.
- Junction (V75-7)
gick starkt efter galopp senast men det har han gjort tidigare också. Det är en häst som kan springa 1.10 ett varv efter galopp men när han sedan travar kan han inte alls springa lika fort. Då hänger han mest med på kanske en tid på 13,5 hela vägen. Han har bra kapacitet i grunden men fick ett iskallt läge här. Det blir svårt att vinna och balansen blir barfota bak som på slutet, säger Kari Lähdekorpi.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2008-02-29.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-02-22