2008-03-22 09:30 #0 av: ThomasH

Super Light är bortglömd i förhandssnacket. Men Jörgen Westholm har en annan åsikt i den första uttagningen till Olympiatravet

- Alla journalister pratar bara om Jaded och Colombian Necktie. Men Jaded var väl inte speciellt bra senast. Jag tycker att Super Light har vinstchans, säger Westholm.
Han skulle mer än gärna segerdefilera inför hemmapubliken på Romme.
När Olympiatravet drar igång på Påskafton har han trimmat sin Super Light ordentligt.
Den lille krigaren kom hem till Sverige för tre veckor sedan. Och även om årets franska starter inte har blivit någon succé, är Westholm nu helnöjd med sin stjärna.
- Han var inte som bäst i senaste starten i Frankrike. Han hade stått över lite och var inte helt förberedd. Efter hemkomsten till Sverige har hästen gått två hårda jobb och känts mycket fin. Jag räknar faktiskt med full form nu, säger Jörgen Westholm.

 

"Inte sämre än de andra"
Den tiofaldige miljonären har spår fyra bakom bilen och motstånd saknas inte. Klar favorit är Jaded, följd av Colombian Necktie och Giant Superman. Men någon av dessa räds inte Westholm.
- Nej, Jaded var väl inte speciellt bra senast trots att han vann. Om man ska tro på alla journalister så handlar det bara om honom och Colombian Necktie. Men då tycker jag att de har glömt bort Super Light.
- Jag tycker att han känns så bra att han inte är chanslös. Får han rätt resa kan han vinna lika väl som någon annan. Han är inte sämre än de andra och vi hoppas på ett jämnt och hårt tempo. Om banan tillåter så blir det barfota runt om som vanligt.
Rite On Track startar också i Olympiatravet och körs av Björn Goop. Vad säger du om honom?
- Han var fin när han vann ett montélopp på Vincennes i februari. Därefter har det blivit två onödiga galopper. Hästen känns bra i träningen och kan säkert duga i guld framöver. Men jag tror inte att han räcker redan nu och vi får vara nöjda med en hygglig placering. Balansen blir barfota bak.
Du har ytterligare två hästar till start inom V75. Chanserna där?
- Coktail Zon (V75-1)
är min bästa chans i omgången. Han höll heroiskt senast på Solvalla efter ett tungt lopp. Formen är helt på topp och det är väl läget emot här. Den långa distansen är inga problem och vi får hoppas att vi hittar ut under vägen. Om banan tillåter så blir det barfota bak. Han är ett givet streck på kupongen, säger Jörgen Westholm.
- Quest For Life (V75-2) gick bra som tvåa senast och har också fin form. Men här blir det betydligt svårare och jag tror inte att han kan vinna från spår elva i V75. Jag är fullt nöjd om han kan vara trea, fyra och det blir skor runt om som vanligt.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2008-03-28.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-03-22