2008-02-09 00:24 #0 av: ThomasH

Han har själv varit proffstränare i både Sverige och Italien. Han är värmningsexpert på Solvalla och kommentator i ATG Live. Men framför allt är han en värsting på att konstruera V75-system. - Veckans klaraste vinnare är Golden Haro, säger Fredrik Widman, som så sent som i lördags spelade in drygt 1,3 miljoner kronor på V75.

En värsting på V75. Förra veckan spelade Solvallas värmningsexpert Fredrik Widman in 1,3 miljoner kronor på V75. Den här veckan spikar han Golden Haro (V75-6).  Foto: Petri Johansson.
En värsting på V75. Förra veckan spelade Solvallas värmningsexpert Fredrik Widman in 1,3 miljoner kronor på V75. Den här veckan spikar han Golden Haro (V75-6). Foto: Petri Johansson.
Efter 22 år som proffstränare, varav fyra i Italien, kastade Fredrik Widman för drygt två år sedan tömmarna åt sidan. Istället började han som kommentator i ATG Live och sedan en tid är han också värmningsexpert på Solvalla. Dessutom är han anlitad som systemmakare av spelbutiken Riddarhörnan på Östermalm i Stockholm.
- Butiksinnehavaren ringde upp och frågade om jag ville göra ett bolagssystem, säger Widman som knappast ångrar att han tackade ja.
Ett halvår efter premiärsystemet har tiotalet andelsägare belönats med närmare två miljoner kronor och när Örebro i lördags körde V75-finaler prickades samtliga vinnare in. Vilket belönades med 1 333 772 kronor.
- Det kändes skönt. Men jag hetsade inte upp mig så mycket. Det enda jag gjorde var att jobba in Åke Svanstedt (Verdi Sund) i den sista avdelningen. Det gick vägen, man är ju en bra staketkusk, skrattar Widman.

 

Martin Timell en av vinnarna
Exakt vilka som är med på Widmans andelssystem vet han inte. Men i måndags stötte han på ett bekant ansikte när pengarna skulle hämtas.
- Jag träffade Martin Timell på banken när vi skulle lösa in våra vinstbevis. Han är en glad prick och avslutade med att säga: "Vi ses nästa måndag igen".
Den välkända programledaren Martin Timell är en engagerad travspelare och den här veckan tänker han, enligt ett uttalande till Trav365, se loppen på plats i spelbutiken. Han kan dock inte räkna med Fredrik Widmans sällskap.
- Jag föredrar att sitta hemma framför datorn. Det blir för mycket störande moment runtomkring om jag skulle vara på en offentlig plats. När man ska sammanfatta och värdera all information på kort tid krävs lugn och ro.

Hemligheten: kunskap och tur
V75 är ett spel där de kunnigaste spelarna oftast har en klar fördel. Den kategorin tillhör Widman och han lägger också ner åtskilliga timmar varje vecka för att hitta vinnarna.
- Jag läser på under hela veckan och försöker ta in allt från tidningar som Vi Tippa och Travronden. Sen har jag väldigt mycket grundkunskap och är ofta uppdaterad på de flesta hästar tack vare mitt jobb där jag ser väldigt mycket trav dagligen.
Bara kunskap räcker emellertid inte för att dra in storkovan. Precis som i de flesta sporter är det ofta små marginaler och mycket tillfälligheter som avgör vem som slutligen står som vinnare. Det gäller alltså att stå på god fot med Fru Fortuna för att kamma in de stora pengarna.
- Hemligheten bakom storvinsterna är kombinationen av kunskap och tur. Desto större system man gör desto mer kan man eliminera turen.
- På ett normalt system bör man spika minst två hästar för att systemet ska ha potential att ge stora pengar. Man måste kunna gardera ett par lopp rejält för att ha chansen att få med riktiga skrällar.
Den här veckan arrangerar Jägersro V75. Vilket är ditt bästa spikförslag?
- Jag tror att veckans klaraste vinnare är 7 Golden Haro i V75-6. Åke Svanstedt borde kunna komma till ledningen tidigt och jag tror att Golden Haro bara är bäst.
Har du något avslag att bjuda på?
- Ja, och det blir också Svanstedt, både i V75-2 med 1 Westside Photo och i V75-5 med 2 Wakeup Call. Dessa tycker jag är omotiverade favoriter och de möter hästar som jag bedömer som bättre. Visst kan de vinna ändå men jag väljer att gardera rejält.
Veckans skrällvarning?
- I första avdelningen är jag inne på  8 Candle of Darkness. Jag tror att han kan få en drömresa i rygg på favoriten Toulouse.
- Jag tror också på 10 Alphabet Street (V75-2). Hon spurtade bra senast och efter strykningar tycker jag att läget ser intressant ut. Stämmer det på vägen kan hon överraska.
Blir det segerfest den här veckan också?
- Jag är för gammal för att gå ut och fira och i lördags tog jag det lugnt hemma med min son. Men vinner jag över en miljon har jag sagt att det blir fest.

Ola Johansson

Fredrik Widmans V75-förslag:
V75-1: 1, 7, 8.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 10, 12.
V75-3: 4, 6, 7, 9.
V75-4: 3 Ninotchka.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
V75-6: 7 Golden Haro.
V75-7: 10 Fortune Access.
960 rader/480 kronor

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-02-15.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-02-08