2008-02-19 21:50 #0 av: ThomasH

Han har laddat rejält inför helgens V75-tävlingar med jackpot. Men söndagens lottning blev en kalldusch. - Jag trodde någon skämtade. Men det är bara att gilla läget. Mina hästar har i alla fall form, säger Axevallatränaren Ulf Stenströmer.

Ulf Stenströmer har laddat rejält inför helgens V75-tävlingar med jackpot. Totalt har Axevallatränaren fem hästar till start på Solvalla. Foto: Petri Johansson
Ulf Stenströmer har laddat rejält inför helgens V75-tävlingar med jackpot. Totalt har Axevallatränaren fem hästar till start på Solvalla. Foto: Petri Johansson
Han sticker gärna ut hakan och låter ofta uppåt när det gäller chanserna.
- Men jag är även realist. Jag anmälde fem hästar till Solvalla och det blev bakspår för fyra och snäva spår fyra i volt för den femte. Med sådana utgångslägen blir det förstås svårt på lördag, säger Ulf Stenströmer.
Axevallatränaren hade ett godkänt fjolår även om stallet inte kunde matcha toppåret 2006.
- Jag tycker det var mycket stolpe ut, jag tror att vi åkte på 15 målfoto-torskar och det är naturligtvis inte bra. Det var lite fel lutning på siffrorna förra året, säger Ulf Stenströmer.
2006 vann stallets hästar 51 lopp och tog 28 andrapris.
2007 blev det 35 segrar och 52 andrapris.
- Det är väl ganska bra siffror ändå om man analyserar och tittar på vilket material jag har att arbeta med. Vi körde in drygt 2,3 miljoner kronor och det är okej. Däremot är jag van att ligga på 15-16 eller uppåt 20 i segerprocent. Tio i segerprocent är jag inte alls nöjd med.

 

Spännande unghästar
I dag finns 43 hästar på träningslistan. Knappt hälften av dem är ostartade unghästar.
- Jag har aldrig haft så förspänt när det gäller unghästsidan. Treåringarna ser bra ut och jag ska snart börja trycka på med dem, jag tycker fem-sex stycken känns riktigt bra. Även tvååringarna ser spännande ut, inte minst stammässigt.
- Tidigare har jag mest varit förknippad med att få fart på halvknepiga hästar, lite som en stämpel. Därför känns det extra spännande med unghästarna, säger Ulf Stenströmer.

Jackpot på V75
På lördag kan en ensam vinnare plocka hem 44 miljoner kronor på V75 på Solvalla.
Tre av Axevallatränarens hästar startar inom V75-spelet och två startar i ramloppen. Så här säger han om chanserna som ska förvaltas av en grädda toppkuskar: Björn Goop, Erik Adielsson, Johnny Takter och Stefan Söderkvist.
- Jula Alex (lopp 2) är jämn och bra och han var finare med ny balans senast. Han tränar bra och står bra inne i loppet. Jag tror det finns en växel till i honom och jag tycker han ska streckas på V5. Har vi tur med tempo är han inte borta trots bakspåret.
- Giddman (V75-2) är fullständigt bortlottad med spår 12 över sprinterdistans på V75. Formen är annars bra och han känns fin i jobben. Jag har siktat mot den här uppgiften men hade förstås hoppats på spetsläge med en startsnabb häst. De springer inte ifrån honom.

Vunnit från samma läge på Solvalla
- Samba Kebell (V75-4) är en stor häst och hon kan få problem med snäva spår fyra på Solvalla. Men faktum är att hon spetsat från samma läge just på Solvalla och då vann hon, men det var i en helt annan klass. Hon tränar bra och vi har siktat mot det här loppet. Hon gick 1.20,5 i fredagsjobbet och kändes även bra på rakbanan på måndagen. Hon är en outsider tycker jag. Eventuellt kommer vi att lätta henne i balansen.
- Åsundens Fanny (V75-4) visar också bra form, men har ingen tur med löpningsförloppen. Jag har svårt att skilja på mina bägge i loppet, kanske är det ändå lite fördel för läget för Fanny. 
- Bosse L.L. (lopp 11) är startsnabb och bakspår för honom var riktig otur, men han har en bra startrygg. Jag tror att han gör ett bra lopp, men har svårt att tro på seger från bakspår på Solvalla i comebacken. Han har varit borta på grund av en halsinfektion.

Lars-Ove Pettersson

Bilden publicerad t o m 2008-02-26.

Av: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-02-19