Nyhter från Kanal 75

Årets helg för Lönborg

2008-01-19 00:25 #0 av: ThomasH

Michael Lönborg är ett hett namn i svensk travsport. På fredagen kan han bli utsedd till "årets komet" och på lördagen har han toppchans att ta karriärens första V75-seger.

Michael Lönborg föddes in i travet. Redan farfars far tränade travhästar och det stod tidigt klart för den unge dansken att det var hästar han skulle sysselsätta sig med. Efter avklarad hovslagarutbildning i hemlandet flyttade han till Sverige för ett och ett halvt år sedan och anledningen till det var att ekonomin i Danmark var för dålig. Han vill tjäna pengar på det han gör och med siktet inställt på en egen proffstränarkarriär arbetar han nu som lärling hos Jägersros Hans Adielsson.
Lönborg, som fyller 22 år i år, började köra lopp på allvar under fjolåret och det resulterade i 25 segrar och 816 000 kronor inkört. Vilket räckte för att tillsammans med Christina Medin och Jan Hellstedt bli nominerad till "årets komet" i svensk travsport. Vem som tar hem det åtråvärda priset avgörs i fredagens "Årets Häst-galan" i Göteborg.
- Det känns bra och att jag ser fram emot galan. Det spelar egentligen ingen roll om jag inte vinner, huvudsaken är bara att få vara där och vara nominerad. Visst skulle jag känna mig besviken till en början om jag inte skulle vinna, men det går ju över.
Lönborg ser även fram emot lördagens V75 på Åbytravet där han ska köra Laser Prelude. Den femåriga valacken såg helläcker ut när de vann tillsammans i lördags på Jägersro.  
- Han kändes fin sist jag körde honom och det kan nog gå bra på V75 också. Där har jag aldrig vunnit förut men jag hoppas att det är dags nu, säger en optimistisk Lönborg.

Lina Millqvist

 

Bilden publicerad t o m 2008-01-24.

Av: Lina Millqvist, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-01-18
Anmäl
2008-01-19 00:49 #1 av: Rickard07

Hela vägen Michael!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.