2008-02-10 21:55 #0 av: ThomasH

Peter "Foppa" Forsberg, Sven-Göran "Svennis" Eriksson, Hardy Nilsson och Hasse Backe har en affär ihop. Hockey- och fotbollsprofilerna har köpt en hel årskull travhästar tillsammans.

Idrottsprofilerna går in i jätteaffären tillsammans med ytterligare fem personer inom affärsvärlden.
- Alla har lika stor del och femton välstammade ettåringar är numera i vår ägo, berättar Göran Falk, affärsmannen som sedan tidigare bland annat äger stjärnhästen Going Kronos.
Både "Foppa", Hardy Nilsson och Hasse Backe är vana och framgångsrika hästägare sedan tidigare. "Foppa" äger bland annat Hambletoniantvåan Adrian Chip som sprungit in närmare åtta miljoner kronor.
"Svennis" har också erfarenhet av travsporten. Under sin tid som tränare i Italien ägde han en travhäst som dock mestadels var skadad. 
- Det är ett kul gäng vi har fått ihop. Samtliga är tävlingsmänniskor och målet är förstås att få fram en riktigt bra tävlingshäst, säger Göran Falk.
 Vad kostade kullen?
- Det vill jag inte gå in på men jag tror att vi har gjort en bra affär, säger han.
Vilka som ska träna hästarna är ännu inte bestämt
- De kommer att fördelas på olika tränare men att Lutfi Kolgjini kommer att träna en eller fler är givet, konstaterar Falk som har sina övriga hästar i "Luddes" träning. 
Kullen är köpt av Erikssunds Säteri och består utav tio ston och fem hingstar med fäder som Ganymede, Enjoy Lavec, Cantab Hall, Muscels Yankee, Credit Winner och Coktail Jet.

Åsa Elmroth

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-02-10