2008-01-08 23:24 #0 av: ThomasH

Han har inte startat sedan han linkade av banan efter elitloppsfinalen för snart två år sedan. Men nu är Steinlager inte långt ifrån en comeback. - Det märks att han har löpglädjen kvar och håller hästen ihop blir det superintressant framöver, säger Olle Goop.

Olle Goop hade all anledning att skratta när han körde Steinlager i ett snabbjobb under tisdagen. Världsstjärnan kändes kanonfin enligt Goop i 1.30-tempo och beräknas kvala om en månad.  Foto: Lars Jakobs
Olle Goop hade all anledning att skratta när han körde Steinlager i ett snabbjobb under tisdagen. Världsstjärnan kändes kanonfin enligt Goop i 1.30-tempo och beräknas kvala om en månad. Foto: Lars Jakobs
År 2005 tog Steinlager en bejublad seger i Elitloppet för sin tränare Per Oleg Midtfjeld. Året därpå blev han fyra i finalen och skadade sig samtidigt så illa i ett gaffelband att karriären var över.
Steinlager verkade som avelshingst i ett år innan ägaren beslutade att sätta igång honom igen. Efter uppträning provade Olle Goop världsstjärnan på Axevalla under hösten men efter det jobbet fick Steinlager återigen en liten reaktion. Nu ser den 14-faldige miljonären dock ut att åter vara på rätt väg.
- Han har tränats i vår vattenmaskin här på gården i två månader. Idag (läs tisdag) provade jag honom i ett första snabbjobb på rakbanan. Hästen kändes väldigt fin i 1.30-tempo och travade bra. Trots att han är tio år märks det att han har löpglädjen kvar, säger Olle Goop.
När kan det bli tal om comeback?
- Jag hoppas och tror att han kan kvala om en månad om hästen fortsätter att vara fräsch. Jag tycker att han känns så pass stark och rejäl redan nu.
Känns det att det är en riktig världsstjärna när man kör honom?
- Det känns helt klart att det är något alldeles extra. Vi får verkligen hoppas att han håller ihop för då blir det superintressant framöver, säger Goop.
Till sist, hur är läget med Conny Nobell för dagen?
- Han kollades av veterinär under tisdagen och var inte riktigt bra i halsen. Det går åt rätt håll men han får fortsatt behandling och behöver vila en vecka till innan han kan börja tränas för fullt. Det var inte så konstigt att han inte orkade i senaste starten eftersom hästen hade en rejäl halsinfektion då.

Michael Carlsson

 

Bilden pubkicerad t o m 2008-01-15.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-01-08