Nyhter från Kanal 75

Årets Komet siktar högt

2008-02-09 00:37 #0 av: ThomasH

Hon är målmedveten. Hon är kaxig. Och hon brinner för travsporten. Nu höjer Årets Komet ribban rejält. - Kör vi inte in fem miljoner kronor i år har jag gjort ett dåligt jobb, säger Christina Medin.

Christina Medin, 43, är ganska osvensk i sin attityd. En tjej som vet vad hon vill och gärna sätter press på sig själv.
Hon pratar mycket, engagerat och snabbt.
Men när hennes namn ropades som Årets Komet i svensk travsport ut på Rondo för tre veckor sedan blev hon tyst.
- Jag fick både munhäfta och hjärtklappning. Det är sällan jag får det., men för mig var det enormt stort att bli Årets Komet. En bekräftelse på att man gjort något bra och är på rätt väg.

 

40 nya hästar
Framgångarna har medfört att stallet växer så det knakar.
- I fjol körde vi in 2,7 miljoner kronor på nio starthästar. I dag har jag 65 hästar i träning.
Ingen risk för växtvärk?
- Nej, det tycker jag inte. Däremot så fick vi in virus i stallet och hästarna har varit sjuka. Kanske inte så konstigt när man får in 40 nya hästar på en månad från olika tränare från hela Sverige.
På grund av infektioner så har inledningen av det nya året varit ganska trög för den nyblivna proffstränaren. Det syntes också på henne när Action Dot spräckte stallets segernolla för en vecka sedan hemma på Åby.
- Det var en stor lättnad. Det är inte enkelt att vinna travlopp och det gäller att sätta dit dem.
Dagen efter följde nyförvärvet Larome upp med en seger i Kalmar.
- Hon har bara varit hos mig i fem veckor och hon gjorde det verkligen bra.

Två V75-chanser
Både Action Dot och Larome startar på lördagen inom V75-spelet på Jägersro.
- Action Dot (V75-6) gick utvändigt ledaren vid segern och var jättefin. Han gick i mål med tussarna i öronen och har känts pigg och fin efteråt. Han fick ett bra startspår och jag tycker han ska kunna vara bland de tre här på läge och form.
Larome är en häst som vi minns från Stochampionatet 2006 där hon slutade sexa. Skador har sedan stoppat hästen och segern i Kalmar förra veckan var hästens första lopp på ett och ett halvt år.
- Hon gjorde ett bra lopp och bör också gå framåt med det loppet i kroppen. Läget med bakspår är perfekt och på papperet ser loppet inte så jättetufft ut. Hon ska räknas tidigt, kanske inget singelstreck men ett givet streck på V75.
Framtiden ser ljus ut för Christina Medin som har stora planer.
- Om tre år ska jag vara bland topp tio i landet. Jag tror att det är Jörgen Westholm som har den positionen i dag och han ska veta att han är jagad.

Lars-Ove Pettersson

Bilen publicerad t o m 2008-02-14.

Av: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-02-08
Anmäl
2008-02-09 13:10 #1 av: ockenen

Och så kom den gamla klyschan "osvensk"  till heders igen!

Hade varit roligt med en reporter som vågat fråga Medin om hon delar Söderkvists syn på orsaken till det spruckna samarbetet, men Kanal 75 producerar väl bara tillrättalagda reklamtexter. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.