Nyhter från Kanal 75

Lugdunum mot Elitloppet

2008-01-29 20:30 #0 av: ThomasH

Åke Lindblom är inte rädd för att säga vad han tycker och tänker. På lördag startar han sin stjärna Lugdunum i V75. Senare i vår kan det bli - Elitloppet.

- Lugdunum springer en 1.10-tid i Elitloppet. Kapacitetsmässigt är han inte långt efter Prix d'Amerique-vinnaren Offshore Dream.
Örebrotränaren har varit i Paris den gångna helgen och tittat på Prix d'Amerique. Och som många andra tycker han att storloppet på Vincennes är något väldigt speciellt.
- Helt suveränt. Det var mycket trevligt i Paris och Prix d'Amerique var ett fantastiskt lopp att titta på. Jag får ståpäls när jag ser ett sådant race, säger Åke Lindblom.
- Offshore Dream var ruggig och Pierre Levesque är en mästare i sulkyn. Även Opal Viking gjorde en strålande insats och jag gläds med Nils Enqvist.
Efter Lugdunums framfarter har Lindblom fått en förkärlek till franska hästar.
- Jag gillar franska hästar, främst för deras styrka, uthållighet och utseende. Jag var med och bjöd på några på auktionen på Vincennes, men tyvärr hade jag inte den stora plånboken med mig.

 

"Synd om de andra"
På lördag körs stayerloppet Express Gaxes lopp inom V75. Åke Lindblom visar upp sin stjärna Lugdunum inför hemmapubliken och vill väldigt gärna vinna loppet.
- Det här ser ut som en lämplig uppgift. Jag tycker det är synd om de som står 20 meter bakom Lugdunum, skrattar han.
- Att vi står ensam på tillägg är bra, men heller ingen garanti för att hästen går felfritt. Men jag tror att han gör det och chanserna ökar betydligt med dessa förutsättningar.

Har blivit lugnare
Lindblom tycker att Lugdunum har hittat en växel till i år. Och han tror sig veta en av anledningarna.
 - Hästen har varit ruggigt bra på slutet och känns strålande i träningen. Visserligen går han bara lugna jobb men det känns att han håller formen.
- Jag tycker att Lugdunum har hittat en växel till och blivit lugnare. Han har framförallt börjat att slappna av mer och mer.
Hur bra kan han bli?
- Rent kapacitetsmässigt står han inte långt efter Offshore Dream. Jag vet hur jävla bra min häst är. Och han har ju visat flera gånger hur överlägsen han kan vara. Det finns en enorm kapacitet i hästen.
- Det finns lite planer på att ta ner honom till Frankrike. Men jag vet inte, först vill jag tävla på här hemma ett tag till. Det är inte kul att åka ner om det blir ett bakslag och sedan få börja om från början igen.
-  Nä, först är det Elitloppet som gäller.
Elitloppet? Skämtar du?
- Absolut inte. Han sprang ju 1.12,3 vid seger i mars förra året på Solvalla. Då hängde han mestadels i tredjespår. I år är hästen ännu bättre och med ett lopp vid sargen springer han en 1.10-tid. Han går hela vägen in i mål och det vore kul att vara med och att loppet går i ett stenhårt tempo. Lugdunum har även lärt sig att öppna betydligt bättre ifrån start.

Övertygad om vinst
Elitloppet eller inte. Först ska lördagens V75-lopp klaras av hemma i Örebro. Och Åke Lindblom tror sig veta hur det går.
- Jag är övertygad om att han vinner felfri. Det vore extra kul att få segerdefilera inför hemmapubliken. Jag hoppas verkligen att han håller sig på benen. Det tror jag att han gör också och då ska de andra få åka.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2008-02-04.

Av: Michael Carlsson,Kanal75

 

Datum för publicering

  • 2008-01-29
Anmäl
2008-01-29 20:52 #1 av: Rickard07
Hade varit intessant att se Copper Beach möta Lugdunum över 1640m.
Anmäl
2008-01-30 23:09 #2 av: Hannna

Jaja. Det går inte när man tar safetystart bakom bilen med 10-talet meter när man får öppet spår.

Anmäl
2008-01-30 23:41 #3 av: Bertil

Jaaaaaaaaaaa, Lugdunum....Sveriges överlägset bästa häst!!!

Ska bli kul att skåda,

mvh
bertil

Anmäl
2008-01-31 12:26 #4 av: Nicklas

när vi är på gång så kan vi ta med ci caprio tuna också va? han har väl sprungit nästan lika snabbt osm lugdunum över distansen, var under vintertid och med krafter kvar i mål också.

känns som ett riktigt skämt om lugdunum ens kommer med i elitloppet, blir sämsta uplaggan på många år då, kanske någonsin? när en silverhäst som sprungit som bäst 12.5? över kort distans kommer med.

starten är halva lopp i elitloppet, going kronos om någon bevisade väl det? ledaren/hästen i vinnarhålet vinner väl 9 av 10 lopp? 2007 var det så........

Anmäl
2008-01-31 15:30 #5 av: Rickard07

Åke snackar mycket....

Anmäl
2008-01-31 15:41 #6 av: ThomasH

Inte fel att ha höga tankar om sin häst, jag tror ärligt att han tycker att han kan utvecklas så mycket att han kan vara aktuell till Elitloppet. Jag har sett sämre hästar starta där..

Anmäl
2008-01-31 15:53 #7 av: Rickard07
#6, Nej det sa jag inte heller. Men man kan inte vinna Elitloppet från 3e spår. Får han spår 6-7-8 är han ju vrålrökt, fuskstartar kanske och får som bäst 3e utv, såååå enormt bra är han inte att han kan runda ett elitloppsfält då. Vill se han slå Copper Beach över 1640m först.
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.