2007-12-27 19:20 #0 av: ThomasH

Hittills i år har 176 miljonvinster delats ut på V75. Vill man vara med och dela på miljonerna den här veckan kan det vara idé att ta Mikael Selins hästar i beaktande. Mantorptränaren selar ut flera intressanta skrällbud.

Ska man dra in storkovan på V75 gäller det att gå emot spelarkollektivet och hitta hästarna som andra missar. När årets sista V75:a den här veckan körs på Gävletravet kan Mikael Selins hästar vara av precis den typen. Mantorptränaren åker till Gävle med fyra djur och ingen av dem ser ut att få speciellt mycket streck på sig. De har dock visat fin form på slutet och kan mycket väl dyka upp där framme.
- Det känns som mina hästar har platschanser och med rätt klaff på loppen kan räcka ända hem, säger Selin.
Först ut av Selins hästar är Prestige (V75-1). Han är en flitig deltagare på V75 och än så länge har det blivit två segrar i travets elitserie. I lördags blev det emellertid galopp kort efter start.
- Han kan vara lite känslig när det skvätter grus på honom och när Stefan (Söderkvist) försökte följa hästen framför i startrusningen blev det för mycket. Men han gick bra efter galoppen och det känns som han har bra form.
- Loppet den här gången känns lite enklare än de han har varit ute i på slutet. Jag vet inte om han kan komma till ledningen men jag har ingen riktig feeling för att det är några supersnabba hästar som vill ha ledningen med i loppet. Min förhoppning är att han får spets.

 

Tre skrällbud med rätt resa
I loppet efter hoppar Selins sambo Christel Berntsson upp bakom Hamras Kavat, som senast fick ett för henne opassande lopp utvändigt om ledaren.
- Hon blev het och låg på hårt, så luften gick helt ur henne. Hon ska ha en smygare för att komma till sin rätt.
En smygare var precis vad Hamras Kavat fick för tre starten sedan. Då kom luckan från fjärde par invändigt i sista sväng och då sprintade fyraåringen mycket starkt till seger.
- Även om hon inte var som bäst senast tror jag att formen är lika bra som när hon vann, för hon var bra gången efter också. Nu ska hon få ett lopp i ryggar och löser det sig är hon vass på speed.
I Klass II-försöket (V75-3) går Dialect af Prinfo ut från bakspår. I lördags skar han mållinjen som fastlåst trea, till synes med segerkrafter i behåll.
- Jo, så var det nog. Hade hästen framför bara suttit på sitt innerspår istället för att bryta ut hade han nog hunnit fram. Men det är sånt som händer i lopp.
- Formen är i alla fall fullgod och distansen känns som ett litet plus för honom. Men å andra sidan är startspåret negativt. Han är ingen häst man kör fram till dödens och avgör med så travar de andra på i bra tempo är det bra.
Sist ut av Selins skrällbud är You See Dusty (V75-6). Han spurtvann senast från fjärde par utvändigt och slog då bland annat Staro Allentown som på onsdagen imponerade stort när han vann en V75-final på Solvalla.
- Han var bra senast och vi har bara kört lugnt med honom efter det. Han känns fin och jag hoppas att formen håller i sig. Men han kan inte göra så mycket själv i loppen utan behöver ryggar att gå i en bit i alla fall.
Om du måste välja en, vilken av dina hästar tror du mest på?
- Jag känner nog mest för Prestige.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-01-03.

 

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-27