2007-12-22 02:17 #0 av: ThomasH

Julhelgen står för dörren men först är det V75 på Jägersro som gäller. Dit åker Pasi Aikio tillsammans med Extreme Farming - och han åker i angeläget ärende. - Extreme Farming har varit klart positiv på slutet och jag hoppas att han ger mig en tidig julklapp, säger Solvallalärlingen.

Pasi Aikio och Extreme Farming (V75-6) har varit på Jägersro förr. Så sent som i oktober hade femåringen en tätplacering på gaffeln när han galopperade i utgång av sista sväng.
- Han var inte riktigt fräsch då. Gången efter på Solvalla var han också nära att galoppera ur slutsvängen så efter det valde vi att behandla honom.
Den behandlingen gjorde susen och nu ståtar Peter Karlsson-tränade Extreme Farming med två raka segrar.
- Han har varit riktigt positiv i de två sista loppen. Både gångerna har han travat bra och haft gott om krafter kvar i mål. Jag tror han är bättre än någonsin just nu.
Den uppfattningen tycks V75-spelarna dela med Aikio. När Extreme Farming den här veckan startar från spår sex bakom bilen i Klass I ser han ut att bli klar favorit.
- Med tanke på de lopp han har gjort på slutet förstår jag att han blir favorit. Men jag tycker att det är några bra hästar med och löpningsförloppet kommer att avgöra.
- Taktiken för min del är att prova ordentligt från start för att se var vi hamnar. Sen får vi se hur det löser sig. Hur som helst tycker jag absolut att spelarna ska strecka honom.
Är långresa och övernattning något som oroar?
- Han kan vara lite småstressad när han reser men senast vi åkte till Jägersro var han lugn så vi hoppas att det går lika bra den här gången.
Spelar banunderlaget någon roll?
- Han är ganska okänslig för banunderlag. Blir det väldigt hårt passar det inte honom men vad jag har sett ska det bli fin bana så det är inga bekymmer.

 

Proffs om ett drygt år
Pasi Aikio, som har tränat Stall Farmings (Peter Karlsson och Karl-Olovf  Johansson) hästar under flera år, har vunnit sju lopp och kört in dryga halvmiljonen under 2007. De siffrorna är en bra bit ifrån rekordåret 2005, då Aikio körde in över 1,1 miljoner kronor, men att han inte nått upp till den nivån har sin förklaring. I våras bröt han handleden när han vurpade på sin fyrhjuling på jakt efter en häst i hagen.
- Jag var ju borta i flera månader efter det så säsongen har blivit lite rumphuggen. Det har gått hyggligt ändå men jag är inte helt nöjd, säger 36-åringen, som efter många år som lärling nu har börjat spana efter proffslicensen, vilken han kan kvittera ut när som helst då han redan har klarat av all nödvändig utbildning.
- Jag siktar på att ta ut proffslicensen om ett drygt år. Man kan behöva en liten nytändning och det känns som att det börjar bli dags nu. Men jag tror inte att tillvaron kommer att skilja sig så mycket för det utan hoppas att samarbetet med Stall Farming ska fortsätta.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-12-27.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-22