2008-01-08 23:08 #0 av: ThomasH

Lutfi Kolgjini har gjort sitt val. Going Kronos startar i Prix de Belgique på söndag. Going Kronos var anmäld till två storlopp den kommande helgen i Paris.

Lutfi Kolgjini kelar med sin världsstjärna Going Kronos. På söndag väntar Prix de Belgique på Vincennes-banan i Paris.  Foto: Lars Jakobsson.
Lutfi Kolgjini kelar med sin världsstjärna Going Kronos. På söndag väntar Prix de Belgique på Vincennes-banan i Paris. Foto: Lars Jakobsson.
Dels i femåringsloppet Prix de Croix på lördag, och dels i Prix de Belgique på söndag. Nu blir det start i det sistnämnda, ett lopp där Going Kronos slipper stå med tillägg. I Prix de Croix hade han startat med 25 meters tillägg.
- Efter att ha studerat startlistorna har jag bestämt att vi går ut i Prix de Belgique. I det andra loppet är risken stor att de som står 25 meter före oss drar iväg i ett ganska tufft tempo. Det kan bli lite för tufft för min häst, säger Lutfi Kolgjini.
- Självklart kommer jag att försöka vinna loppet men jag kommer att köra snällt med honom. Ett rygglopp i andraspår vore optimalt och det får inte kosta för mycket. Hästen känns för övrigt jättefin i träningen efter förra starten, fortsätter Kolgjini.
Den start som Jägersro-tränaren syftar på var Going Kronos senaste lopp på Vincennes, där han satt fast med gott om krafter kvar i mål.
Prix de Belgique är det sista genrepet inför Prix d'Amerique sista helgen i januari. Men någon start där blir det inte för Going Kronos enligt Lutfi Kolgjini. Däremot så matchas de svenska hästarna Super Light och Opal Viking för världens tuffaste travlopp. Båda två finns med i Prix de Belgique där de startar med 25 meters tillägg. Det gör även fjolårets Prix d'Ameriquevinnare, Offshore Dream.
På start i Prix de Begique står även Stig H Johansson-tränade Lass Drop.
 
Preliminär startlista Prix de Belgique, 2.850 meter.

 

1. Algiers Hall
2. The Big Blue World
3. Nana du Boisnant
4. Ghibellino
5. Ilaria Jet
6. Russel November
7. Going Kronos
8. Laura d'Amour
9. Lass Drop
10. Keed Tivoli
11. Nijinski Blue
12. Nouba de Saptel
13. Notre Haufor
14. Lontzac
15. Ladakh Jiel
16. Niky
17. Exploit Caf

2.875 meter
18. Opal Viking
19. Super Light
20. Offshore Dream
21. Meaulnes du Corta
22. Pearl Queen
23. Kool du Caux
24. Kesaco Phedo

Michael Carlsson

Bilden publlicerad t o m 2008-01-15.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-01-08