2007-12-10 21:52 #0 av: ThomasH

Siktet är inställt på Criterium Continental dan före dopparedan och därefter väntar Prix d´Amerique i slutet av januari. På tisdagskvällen genrepar Lutfi Kolgjinis megastjärna Going Kronos hemma på Jägersro inför frankrikeäventyret. - Om allt går enligt ritningarna åker han ner till Paris på lördag och stannar kvar till mitten av februari, säger Kolgjini.

Goin Kronos har inte startat sedan han på grund av halsinfektion klappade igenom i Maple Leaf Trot i Toronto 15 september. Efter det har det sagts att hästen gjort sin sista start för året och det har också antytts att satsningen mot det franska vintermeetinget skulle vara ett plötsligt infall från Kolgjinis sida. Det stämmer emellertid inte alls enligt Jägersrotränaren.
- Det är vissa som har fått för sig det men det är så fel som det bara kan bli. Det har hela tiden funnits i planerna att han skulle avsluta sin försäsong i september, få en halv träningsperiod och sen komma tillbaka i december.
Den comebacken äger alltså rum i ett vanligt snabblopp hemma på Jägersro under tisdagskvällen.
- Allt är bra med hästen och ska jag över huvud taget ha några framtidsplaner med honom ska han vinna. Men han är inte vässad. Han ska inte vara i bra form förrän 23:e och i toppform i slutet av januari.
Det är Criterium Continental som står på programmet dan före dopparedan och vinnaren där är direktkvalificerad till Prix d´Amerique sista söndagen i januari. Förra årets Prix d´Amerique-vinnare Offshore Dream tog vägen via Criterium Continental och förhoppningen är att Going Kronos ska upprepa den bedriften. Men det kommer inte att saknas motstånd. Sannolikt kommer fyraåringsstjärnorna Russel November och Pearl Queen också att stå på startlinjen om knappt två veckor.
- Det har jag räknat med hela tiden. Men Russel November har jag slagit regelrätt med Gift Kronos så honom är jag inte rädd för. Pearl Queen är en väldigt bra häst som dessutom har en hjälppilot med i varje lopp. Stallkamraten Poppinee de Timbia banar väg för henne i loppen, men det är jag väl medveten om...

 

Kommer att stortrivas på Vincennes
Går allt enligt planerna åker Going Kronos ner till Paris på lördag. Med sig på transporten får han Gift Kronos och Micro Mesh, som ska vintertränas på Grosbois, och planen är att Viking Kronos-hingsten ska stanna i den franska huvudstaden till mitten av februari.
- Om allt verkar bra med hästen är Prix d´Amerique det stora målet men jag kommer inte att spänna bågen om han inte känns tillräckligt stark för att klara det. Då kan jag vänta och satsa mot Prix de France istället. Jag kan vända hem också om det inte skulle kännas rätt.
Hur tror du att Going kommer att trivas på Vincennes?
- Jag tror att han kommer att stortrivas. Den långa banan med stora svängar kommer att passa honom perfekt.
Slutligen, har du något annat drag att bjuda på till Jägersros V65:a?
- Insect Face (V65-3) tycker jag är bortglömd. Senaste starten är bara att glömma. Då låg han på kraftigt och var dessutom full med slem i halsen. Kom ihåg starterna innan istället. Han kommer att tävla på den nivån nu och då släpper han inte många förbi sig. Att den där "tomba tomba-hästen" (läs Barbie Tooma) skulle slå min finns inte.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-12-17.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-10