Nyhter från Kanal 75

Untersteiner snuvar sonen på mästarplats

2007-12-10 21:33 #0 av: ThomasH

På söndagen blev han champion hemma på Halmstadtravet. Nu är siktet inställt på en plats i V75-Mästaren, och därmed en biljett till travgalan. - Jag hoppas verkligen att jag kan jobba in en plats där, annars plankar jag in, säger Peter Untersteiner.

Peter Untersteiner ligger just nu på 15:e plats i kuskligan på V75. Hack i häl är sonen Johan. På lördag har dock Untersteiner den äldre chans att rycka i kampen om en plats i V75-Mästaren.  Foto: Claes Kärrstrand.
Peter Untersteiner ligger just nu på 15:e plats i kuskligan på V75. Hack i häl är sonen Johan. På lördag har dock Untersteiner den äldre chans att rycka i kampen om en plats i V75-Mästaren. Foto: Claes Kärrstrand.
Med tre segrar under Halmstadtravets avslutande tävlingsdag säkrade Peter Untersteiner championtiteln på hemmabanan för tredje gången i ordningen. Den titeln är något Untersteiner värderar högt.
- Championatet är rätt häftigt. Det är inte så många egna tränare som blir champions längre och jag har tränat fram 85 procent av mina vinnare själv, säger Untersteiner, som nu har ställt om siktet på att ta en plats i V75-Mästaren.
För att få en plats i det prestigefyllda loppet, och därmed också bli inbjuden till den årliga travgalan, gäller det att hamna bland de 15 kuskar som lyckats bäst på V75 under året. I dagsläget ligger Untersteiner med sina sju segrar på just femtonde plats. Där sitter han emellertid inte säkert. Sonen Johan flåsar honom i nacken med lika många segrar och det blir en kamp på kniven ända fram till nyår.
- V75-mästaren är något jag siktar på hela året för jag vill så väldigt gärna vara med på galan. Det är en höjdare tycker jag. Allra helst i år i och med att Johan är nominerad till årets kusk.
Men skulle det inte kännas taskigt att snuva Johan på en plats i V75-Mästaren?
- Nej. Han får ju vara med på galan ändå. Men det klart, blir vi 14:e och 15:e i kuskligan så skulle inte det vara fel.
På dig låter det som att det bara är galan som gäller. Är inte loppet i sig viktigt?
- Jo visst fanken är det det. Det är mycket prestige. Men galan är trevlig...

 

Fem chanser att klättra i kuskligan
Untersteiner går mot ett strålande år. Stallets hästar har sprungit in drygt 5,6 miljoner kronor och med 117 årssegrar har han som kusk redan slagit personligt rekord. På lördag laddar han med fyra egentränade hästar när Åbytravet arrangerar V75 och även om han själv väljer att ligga lite lågt skulle det inte alls förvåna om han rycker ifrån sonen, som inte har några uppsittningar på lördag, i kuskligan.
- Denna gången går han inte förbi i alla fall. Jag tycker att vårt stall håller ovanligt bra form för årstiden. Sista kvartalet brukar annars vara tungt men nu har det trillat in ovanlig många segrar.
 - Cindy Hall (V75-2) har gjort en fin säsong och verkar hålla fortsatt bra form. Jag försöker matcha henne mot ston i den mån det går och jag tycker alltid att hon räknas i sin klass.
- Panter Brodde (V75-4) vann ett ganska billigt lopp i Kalmar senast men var spänstig och fin. Han lägger inte bort några onödiga krafter i loppen så den långa distansen tror jag han klarar bra.
- Carls Phlueger (V75-6) har väldigt god form och spurtade strålande senast. Han är säkert lite gynnad av kort distans, där han har gjort sina bästa lopp.
- Elton Silvio (V75-7) blev för ivrig och galopperade senast när han startade med voltstart för första gången på ett halvår. Annars är allt bara bra med honom och han känns spänstig och fin i träningen.
Skulle segrarna utebli med de egentränade hästarna har Untersteiner även chansen med Dan-Åke Olssons Skogans Joker (V75-3), som senast van gulddivisionen på Jägersro.
- Jag har ingen koll på dagsformen men jag har kört honom några gånger på slutet och då har han varit fin. Det är en härlig häst som verkligen vill springa.
Så vilken häst tror du mest på?
- Jag tycker inte att jag har några toppchanser men hästarna håller bra form över lag och med lite flyt på vägen kan det bli någon seger. Det skulle vara kanon.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-12-17.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-10
Anmäl
2007-12-12 19:22 #1 av: Hannna

Grattis Peter som fyller år idag!:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.