2008-01-07 22:51 #0 av: ThomasH

Två V75-segrar i Gävle. Två på Färjestad. Nu hoppas landets hetaste travtränare på hundraprocentig utdelning när Jägersro bjuder på V75 med 40-miljonersjackpott. - Det handlar om glädje. Just nu mår mina hästar bra, säger Mikael Selin.

Mikael Selin har selat ut dubbla vinnare på V75 två veckor i rad. Den här veckan heter stallets hopp Lea. Foto: Maria Holmén
Mikael Selin har selat ut dubbla vinnare på V75 två veckor i rad. Den här veckan heter stallets hopp Lea. Foto: Maria Holmén
Mantorptränaren Mikael Selin är glödhet.
När V75-året 2007 avslutades i Gävle slutade hans hästar etta, etta, tvåa och tvåa.
När V75-året 2008 inleddes blev det ny dubbelseger - och dessutom en seger i loppen utanför.
- Det handlar helt enkelt om en rejäl formtopp för hela stallet. Jag har känt och även sett på hästarna att de är i form.
Vad är förklaringen till formtoppen?
- Bra mat och lugn träning.
Är det så enkelt?
- Ja, faktiskt. Det gäller att hästarna ska må bra. Just nu mår mina hästar bra och de springer mycket på glädje.
Mikael Selin har 51 hästar på träningslistan.
- Men de flesta är unghästar. Jag har inte så många starthästar och inte mer än fem-sex stycken som duger på V75, säger 45-åringen.
- När det gäller V75 så är det också väldigt viktigt med bra startspår. Startfälten är så jämna att det nästan är omöjligt att vinna från dåliga lägen.

 

Avundas inte Björn Goop
De senaste V75-omgångarnas succé har gjort Mikael Selin het. Telefonen ringer betydligt oftare, men trycket från bland annat media är inget som stör.
- Nej, inte så länge det är på en lagom nivå. Men jag avundas inte Björn Goop som väl jagas hela tiden.
2006 hade Mikael Selin sitt hittills bästa år då hästarna tjänade drygt 3,6 miljoner.
2007 nådde inte riktigt de höjderna, men V75-succén i Gävle 29 december såg till att man slutade på 2 985 850 kronor.
- Sista veckan skrev jag till hästägarna att vi inte har haft någon riktig topp 2007, men det fick jag åka hem och ändra efter Gävle.

Bäst på sprinterdistans
Det nya året har inletts lika bra som man avslutade det förra och på sex starter har det blivit tre segrar och totalt 285 000 kronor inkört.
Siffror som kan förbättras ytterligare den här veckan.
Nyblivna femåringen Lea, som imponerade stort vid sin V75-seger på Färjestad i lördags, är ute efter andra raka. Tillsammans med kusken Mikael J Andersson har Lea lottats till spår sex bakom bilen över sprinterdistans i V75-2.
- Hon har utvecklats på slutet och framför allt har hon blivit coolare. 1640 meter passar perfekt. Jag har alltid tyckt att hon är en sprinter även om hon även vann över 2640 meter för bara en månad sedan, säger Mikael Selin.
- Spår sex den här gången är väl sisådär. Mycket beror på hur Lutfi Kolgjini agerar bakom Pine Noelle. Lea kommer inte förbi den om "Ludde" vill köra i ledningen, men samtidigt kanske den inte har bästa formen. I vilket fall är min en av dem som ska räknas med segerchans i loppet.

Lillasyster på Solvalla
Mikael Selin startar även Leas lillasyster Lava i klass III-loppet (V64-5) på Solvalla den här veckan.
- Lava är en lite mindre kopia av Lea. Båda har lätt för sig. Lava är startsnabb så läget är riktigt bra för henne. Jag har ändå svårt att se henne vinna loppet. Men det skulle vara häftigt om hon också kvalar in till V75-finalerna. Då skulle vi ha en i varje avdelning och det skulle vara hur stort som helst.

Lars-Ove Pettersson

Bilden publicerad t o m 2008-01-14.

Av: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-01-07