Nyhter från Kanal 75

Johan Untersteiner till V75-Mästaren

2008-01-05 01:35 #0 av: ThomasH

Den enes bröd är den andres död. Johan Untersteiner missade snöpligt att kvala in till V75-Mästaren. Då smet han in genom bakdörren som Jorma Kontio lämnade på glänt.

Johan Untersteiner har haft marginalerna med sig i sulkyn i år och halkade in i V75-Mästaren på Jorma Kontios bekostnad. Foto: Claes Kärrstrand
Johan Untersteiner har haft marginalerna med sig i sulkyn i år och halkade in i V75-Mästaren på Jorma Kontios bekostnad. Foto: Claes Kärrstrand
Kampen om viktiga 15:e platsen i V75-ligan blev ett riktigt familjedrama. Pappa Peter fick nervöst se på när Johan Untersteiner hade chansen att lugga honom på den sista styrningen till den prestigefyllda V75-Mästaren 19 januari. Men Johan lyckades inte vinna lärlingsloppet under årets sista V75-omgång och blev nummer 16.
Surt förstås, men Johan gav inte upp hoppet, väl medveten om att det finns ett sätt att bli av med sin plats. Nämligen om man lyckas bli avstängd över Åbyhelgen. För det krävs att förseelsen sker två veckor tidigare, alltså torsdag till lördag denna vecka.
- Jag såg hur pappa trängde sig loss i ett av lunchloppen i torsdags. Och gissa om jag jobbade på att han skulle bli diskad! Tyvärr ändrade han inte ordningsföljden så domarna gav inte ens böter. Det var märkligt, han erkände själv att det var snävt och att han var riktigt orolig efter loppet.

 

Dyrköpt seger för Kontio
Lika snälla var inte domarna på Gävletravet samma kväll. Jorma Kontio vann med Aces Jollybob, men fick tre dagar i utvisningsbåset för felaktigt bruk av körspö.
- Jag såg det av en slump idag (fredag) och blev oerhört glad. Faktum är att jag frågade Jorma för en månad sedan om han inte skulle ta semester den veckan eftersom jag vet att han gjort det förut, men det skulle han inte. Nu får han väl resa bort ändå, skrockar Johan.
För de 15 kuskar som får köra V75-Mästaren ingår även en biljett till "Årets Häst"-galan kvällen innan. Men den var Johan redan kvalificerad till, och det med råge.
- Jag hade fyra inbjudningar. En som vinnare av grundserien i Wången Cup, en som vinnare i V75-ligan för lärlingar, en som kandidat till "Årets Kusk" och dessutom sitter jag i juryn för "Helen Anns Pris". Men att köra V75-Mästaren är mycket roligare än att gå på galan.

Måste hålla sig i skinnet på Färjestad
Johan kanske ändå inte ska ropa hej ännu. Han kör nämligen två hästar under V75-dagen på Färjestad och riskerar att bli avstängd själv.
- Jag vet, extra farligt är det i lärlingsloppet där alla förseelser som jag annars får böter för ger avstängning direkt. Och även om man vet om det innan är det lätt att glömma i stridens hetta. Det bästa är nog att inte tänka på det alls, då blir jag bara nervös.
När vi ändå talar om Färjestad är det väl lika bra att hålla förhör om de fem hästar som chefen Roger Walmann anmält till V75.
- Singha Suay (V75-2) är klart på gång och var lika bra senast som vid vinsten. Allt är normalt i jobben efter det och spåret ska inte vara några problem. Hon är vass till slut med rätt resa och inte ofarlig om det klaffar på vägen.
- Atlet Sund (V75-4) har äntligen kunnat starta på kontinuerligt och känns allt starkare. Han närmar sig första vinsten, men att den ska komma i V75 är nog lite för optimistiskt. Troligen mår han bäst av att smyga i ett sådant här gäng och det skulle inte förvåna mig om Örjan släppte ledningen till någon av de mer betrodda.
-  Exclusive Dust (V75-6) har visat knallform på sistone och inget i träningen tyder på att hon skulle vara sämre på lördag. Senast fungerade hon bra med brodd bak så att det krävs igen är inget minus. Läget gör att det ändå krävs lite tur på vägen för att segerstrida.
- Mireille Ås (V75-7) fick en hopplös resa senast och gick riktigt bra i skymundan. Den här gången måste hon tävla med skor runt om vilket är ett litet minus. Även om hon är snabb ut tvivlar jag på att det ens går att hålla ledningen med så många startkanoner utvändigt.
- Egola Boy (V75-7) är nog en klart bättre segerchans, stallets bästa på hela dagen tror jag. Han gjorde ett kanonlopp senast som höll undan trots att han blev het av en tryckare. Då gick han med norskt huvudlag, nu återgår vi till helstängt för att ha honom ännu mera skärpt. Formen ska vara intakt och jag gissar att Örjan provar rejält från start trots snabba hästar invändigt.

Robin Johansson

Bilen publicerad t o m 2008-01-11.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-01-05
Anmäl
2008-01-05 03:30 #1 av: Rickard07

King Johan, och sopJorma :)

Anmäl
2008-01-05 03:46 #2 av: Kullgren

Kalla inte Superkusken för sopa...Skrattande

Anmäl
2008-01-05 04:01 #3 av: Rickard07

#2, Haha, kommer ju aldrig rätt på honom...

Anmäl
2008-01-05 04:17 #4 av: Micce11

Jorma kan ni lita på då det är auto och spetsläge;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.