Nyhter från Kanal 75

Spring Ray inleder året

2008-01-02 02:03 #0 av: ThomasH

Spring Ray hade ett motigt 2007. Men det är glömt nu. I Färjestads Jubileumslopp kan han inleda 2008 på bästa sätt. Spring Ray tillhör Sveriges, kanske världens, bästa hästar när han är på topp. Under det gångna året har han dock inte fått till det. Halsinfektioner, elichias och en del annat småstrul har satt stopp för hans framfart. Men nu är han på gång igen.

Spring Ray är tillbaka och på lördag jagar han sin första V75-seger på ett och ett halvt år.  Foto: Lars Jakobsson.
Spring Ray är tillbaka och på lördag jagar han sin första V75-seger på ett och ett halvt år. Foto: Lars Jakobsson.
I slutet av november vann han comebacken och senast avslutade han bra som tvåa bakom Lugdunum på Solvalla.
På lördag går han ut i Färjestads Jubileumslopp (V75-3) och med formen på uppåtgående bör möjligheterna att inleda det nya året med seger vara goda.
- Jag tycker han gick med fin spänst över mål senast och både jag och Björn (Goop) var nöjda med honom. Vi hoppas att han får ett snällt upplägg nu igen där han får gå till slut. Det är några på startfållan som ser ut att ha bra form men kör de lite mot varandra och vi kan smyga med så hoppas jag att han är med och gör upp om något i alla fall. Men vi ser även det här loppet som ett lopp för framtiden, säger hästens tränare Håkan Olofsson.
Att framtidsförhoppningarna är att Spring Ray ska komma tillbaka till den översta eliten råder det naturligtvis inga tvivel om. Vägen dit är dock inte utstakad.
- Vi har inga planer direkt. Jag har mina egna visioner men de behåller jag för mig själv. Förhoppningen är i alla fall att toppformen infinner sig framåt vårkanten.
Kan det bli aktuellt med Frankrike i vinter?
- Tankar på Frankrike finns men om det blir någon start där kan jag inte svara på än.

 

Humöret på topp även nästa år
Trots att Spring Ray inte har kunnat skörda framgångar på samma sätt som tidigare har 2007 varit ett skapligt år för Stall Olofsson. Det har blivit tre segrar på V75 och hästarna har sprungit in drygt 2,1 miljoner kronor.
- Man kan väl säga att det har rättat till sig mot slutet. Annars har vi haft lite för mycket halsinfektioner för att man ska kunna vara helt nöjd. Spring Ray har inte kunnat bära det stora lasset i år men de hästar som har sprungit har gjort det bra så bredden är helt okej och vi har några nya på gång. Tvååringarna har gått premielopp på bra sätt och jag tycker att vi kan se framtiden an med viss tillförsikt, säger Olofsson, som inte tänker göra något stort väsen av att det blir ett nytt år.
- Det blir ett lugnt och fridfullt nyårsfirande här hemma, och sen ska jag jobba på nyårsdagen.
Då får du ta det lugnt med skumpan.
- Jo, men jag har nära till jobbet så jag ska nog kunna hitta dit ändå, skrattar Olofsson.
Kommer du avge några nyårslöften?
- Det är jag för gammal för, och jag varken dricker eller röker så det kan jag inte sluta med. Vi kämpar på och gör så gott vi kan, och hoppas att vi får bibehålla vårt goda humör, avslutar alltid lika glade Olofsson med ett nytt skratt.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-01-06.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-01-01
Anmäl
2008-01-02 03:05 #1 av: Rickard07
 "Vi hoppas att han får ett snällt upplägg nu igen där han får gå till slut. Det är några på startfållan som ser ut att ha bra form men kör de lite mot varandra och vi kan smyga med så hoppas jag att han är med och gör upp om något i alla fall."

Det är inte bara att smyga med från bakre volten i sådana hära lopp alltid. Lite deff-känsla över det hela. Känns som om han kommer bli överstreckad?
Anmäl
2008-01-02 03:14 #2 av: gulo

Överstreckad tror jag också men vågar du ta bort honom?

Anmäl
2008-01-02 03:15 #3 av: Rickard07

#2, Om jag vågar, haha jo klart jag gör. Varför skulle jag inte? :)

Anmäl
2008-01-02 03:26 #4 av: gulo

Sant.. Men är med på ditt ev. system?

Anmäl
2008-01-02 03:31 #5 av: Rickard07

#4, Hmm vad menar du? Om den är med i nuläget på ett eventuellt system? Om det var så du menade så är svaret NEJ.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.