2007-12-25 23:37 #0 av: ThomasH

...Daniel Redén som haft sitt bästa år i karriären, vunnit 41 lopp och kört in över tre miljoner kronor. Vilket travlopp minns du mest från 2007? - Åh, vad svårt. Det har ju inte varit några kul lopp i år... Jag säger Elitloppsfinalen. Då blev det åtminstone lite action med Ron Pierce och grabbarna.

Vad var det roligaste som hände dig under året?
-

Vad var det roligaste som hände dig under året?-

 

Vad var det roligaste som hände dig under året?-

 

Vad var det roligaste som hände dig under året?- Alla framgångar med Jodas Julia. Att få köra i några av de riktigt stora årgångsloppen, Derbystoet och Breeders Crown.

 

Är du ledig i mellandagarna?
- Nej, vi kör på som vanligt. Det är jobb varje dag med fortkörning på julafton och tävling på juldagen till att börja med.
 
Vilka mål har du på travbanan nästa år?
- Själv har jag ju haft ett jättebra år som kusk, de siffrorna blir svåra att slå. Men för stallet har det varit både stolpe och ribba ut med massor av strul. Målet är att hästarna håller sig friska och vi får ett mycket bättre 2008.

Vad tycker du om att Solvalla kör en extra V75-omgång med finaler på annandagen?
- Jag tycker inte om det. Vi hästskötare borde väl också få fira jul? Det är väldigt mycket trav nu, folk tänker inte på hur mycket jobb det är vid sidan om att hästarna springer i teverutan. Men ATG måste väl få in sina kronor.

Varför kör du inte Jodas Julia (V75-5) själv?
- Det har blivit lite väl mycket galopper på sistone så det kändes rätt att prova något nytt. Björn Goop har kört henne väldigt bra tidigare, jag hoppas jag får chansen igen någon gång nästa år.

Vinner hon?
- Det ser väldigt bra ut på förhand. I senaste loppet kändes hon kanonfin, men jag blev nog lite för ivrig och petade på henne en gång för mycket när det gick som fortast. Allt har varit väl efter det och motståndet är lite enklare nu. Hon måste ha bra chans.

Kan Di Caprio Tuna (V75-6) eller Mob Muscle (V75-7) också vinna?
- Det ska vara Di Caprio i sådana fall. Att han var sämre senast berodde nog på att han inte fick tillräckligt fäste. I träningen är han lika laddad som innan och han tar ledningen om kusken vill. Mob Muscle vässade jag i ett 1.16-jobb på Solvalla förra fredagen. Han kändes fin och kan knipa en plats om han är på rätt humör.

Blir det några nyårslöften?
- Jag lovar att ha min favorithäst Hercules Laser i bättre författning i år och att vi ska göra allt för att vinna comebacken på Sundbyholm på nyårsdagen.

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-12-30.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-25