2007-12-19 00:44 #0 av: ThomasH

Going Kronos har intagit Paris. Tillsammans med sin skötare Dennis Palm laddar stjärntravaren inför Criterium Continental på söndag. - Hästen trivs jättebra. Nu hoppas jag att han får visa vem som är Europas bästa fyraåring, säger Palm.

I lördags lämnade Going Kronos Lutfi Kolgjinis träningsanläggning i Vomb i Skåne. Med sig hade han fyra stallkamrater, bland andra Gift Kronos och Micro Mesh. Ett dygn senare anlände hästtransporten till den gigantiska hästcampen Grosbois och efter två dagar i den kyliga Parisluften har hästarna acklimatiserat sig väl.
- Det är mycket bättre förhållanden här än när vi var i Kanada. Det finns större hagar att gå i och dessutom har Going med sig sina kompisar från stallet.
"Kompisarna" består av Palms övriga passhästar och har inte rest ner för att tävla utan tränas - samt hålla stallets största stjärna på gott humör.
- Going kommer att gå ett snabbare jobb inför loppet på lördag. Det är inte bestämt om Lutfi åker ner och kör själv. Annars blir det Nicolas Roussel som vi är uppstallade hos som får ta det.

 

Europas bästa fyraåringar samlade
Criterium Continental är ett fyraåringslopp med över en miljon kronor i förstapris och årets upplaga ser ut att bli något alldeles extra.
Förutom den samlade franska eliten med drottningen Pearl Queen i spetsen finns även Hollandstränade Kungapokalsvinnaren Russel November och svenskfödde segermaskinen Simb Chaplin med i den preliminära startlistan.
- För mig känns det här som det riktiga Derbyt och jag hoppas att Going får bevisa att han är Europas bästa fyraåring, säger Dennis Palm.
Going Kronos förra utlandsäventyr slutade i fiasko då han klappade igenom i Maple Leaf Trot i Toronto och visade sig lida av en halsinfektion. Kretsen kring hästen gör naturligtvis allt för att det inte ska upprepa sig.
- Vi kollar honom dagligen för att se att han inte drabbats av några allergibesvär eller liknande. Halsinfektioner kan vara omöjliga att hitta innan loppen, men vi gör i alla fall allt som är möjligt, försäkrar skötaren.

Utesluter inte Prix d'Amerique
Vinnaren på söndag är direktkvalificerad till Frankrikes största travlopp Prix d'Amerique sista söndagen i januari. Att Going Kronos startar där är alls ingen omöjlighet.
- Prix d'Amerique är inte ute ur planeringen, men jag vill inte titta så långt framåt utan ta ett lopp i taget. Däremot är det bestämt att jag och hästarna stannar i Paris till mitten av februari om det inte händer några tråkigheter.
Den definitiva startlistan till Criterium Continental blir klar på fredagen. Loppet körs på söndag eftermiddag och kan ses hos de drygt 100 ATG Live-ombud som finns i landet. Däremot kan det av rättighetsskäl inte visas på ATG.se. ATG anordnar även spel på loppet i en separat svensk pool. Distansen är 2 100 meter autostart och den totala prissumman 240 000 euro.

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-12-25.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-18