Nyhter från Kanal 75

Båth tillbaka i rampljuset

2007-12-04 00:27 #0 av: ThomasH

Svante Båth har hållit låg profil det senaste året. På lördag är han beredd att ta steget ut i rampljuset igen. När V75-cirkusen gästar hemmabanan Bergsåker har han två heta segerbud.

Svante Båth har inte synts till så mycket i media det senaste året. På lördag hoppas han ta klivet ut i strålkastarljuset igen när han har två heta segerchanser på V75.  Foto: Petri Johansson.
Svante Båth har inte synts till så mycket i media det senaste året. På lördag hoppas han ta klivet ut i strålkastarljuset igen när han har två heta segerchanser på V75. Foto: Petri Johansson.
- Både Supersemlan och Loy Lavec är givna streck.
Efter att i flera år ha varit väldigt exponerad i såväl tidningar som TV har Svante Båth det senaste året blivit lite av den doldis. Den starkast bidragande orsaken till det är att han har saknat den riktiga reklamhästen, som han tidigare haft i hästar som Express Lavec, Malabar Circle Ås, Luxury Ås, Everest Ås och Kung Lavec, men det är inte hela förklaringen.
- Jag valde det lite själv också och har inte ställt upp för journalister i samma uträckning, utan passat när jag blivit tillfrågad. Jag har väl blivit lite mer egoistisk och försöker ta hand om mig själv bättre. Men nu när jag varit borta från det ett tag är jag mer sugen igen, bara tiden räcker till hästar och familj också.
På lördag har Båth goda möjligheter att få stilla suger efter strålkastarljuset då han har två heta segerbud på V75. Först ut är Supersemlan (V75-4), som Båth väljer att spikar i "Fem tippar V75".
- Hon står väldigt bra inne i loppet pengamässigt och vi har laddat för den här uppgiften. Förhoppningarna drogs först ner lite när jag såg utgångsläget men jag tror att hon ska klara femtespåret och när jag läste på motståndet kom jag fram till att jag inte har sämre häst än någon annan. Jag tror att det är vettig vinstchans.

 

Tidig julklappsutdelning på lördag?
Nästa chans för Bergsåkerstränaren kommer i den sjätte avdelningen, där hans Loy Lavec gör debut i silverdivisionen. Fyraåringen har sprungit in drygt en miljon kronor i år och bland annat vunnit Norrlands Grand Prix samt slutat fyra i Svenskt Travderby.
- Jag har gillat Loy Lavec ända sedan jag köpte honom som fölunge. Samtidigt kände jag tidigt att kroppen hans behövde lite tid, och efter att ha haft några Enjoy Lavec-hästar vet jag att de ofta behöver lite tid rent mentalt. Därför var det ett enkelt val att inte starta honom som tvååring och som treåring startade vi honom bara sporadiskt. I år har vi successivt spänt bågen och varit med i både derbyt och europaderbyt, säger Båth som tror på bra segerchans på lördag.
- Det var lite synd att han hamnade så långt ut på vingen. Uffe (Ohlsson) får avgöra taktiken själv men Loy Lavec är startsnabb och trivs bäst i ledningen, så taktikvalet känns ganska enkelt. Jag vet inte om han kan ta sig förbi Harmonic Silvio men hur som helst ska han absolut med på V75-bongen.
Så det blir en V75-dubbel för Båth på lördag?
- Det är sexton dagar för tidigt att fira julafton, skrattar Båth.
- Men jag tycker i alla fall att båda är givna streck.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-12-10.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-12-03
Anmäl
2007-12-04 09:15 #1 av: Hannna

Go Supersemlan!

Anmäl
2007-12-04 13:58 #2 av: demon_sid

Var ska hon gå ?
I spiltan ? *blink*.
STOLOPP heja och hög klass....
JAG målar detta med den bredaste pensel jag har....

Anmäl
2007-12-04 18:52 #3 av: Hannna

Det är tränarkollegan som Båth ska inleda ett samarbete med nästa år som äger SemlanFlört Dock fick han ingen fart på henne, så hon fick åka till norrland där hon verkar trivas mycket bättre:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.