2007-10-27 01:20 #0 av: ThomasH

Steen Juul har plockat fram många toppdjur genom åren. I Korvet Klintholm kan han ha sin nästa stora stjärna. När femåringen den här veckan debuterar på V75 jagar han sin elfte raka seger

Korvet Klintholm jagar sin elfte raka segern när han den här veckan gör debut på V75.  Foto: Burt Seeger
Korvet Klintholm jagar sin elfte raka segern när han den här veckan gör debut på V75. Foto: Burt Seeger
Danmarks svar på Stig H Johansson, Steen Juul, går mot ännu en stark säsong. En av orsakerna till det är hans nya snackhäst Korvet Klintholm. Hästen har gjort elva starter för "Juulemannen" och efter en misslyckad debut har det blivit tio raka segrar.
- Han har bara vunnit och vunnit och varit fantastiskt bra. Han är väldigt snabb i benen och har väldigt lätt för sig, samtidigt som han verkligen vill springa. Hans enda svaghet är att han är för ambitiös.
Korvet Klintholm blev, trots sin i sammanhanget blygsamma prissumma på en halv miljon kronor, inbjuden till Åby Stora Pris i september. Då valde Juul att tacka nej. Det kommer han knappast att gör om storloppsinbjudningarna dimper in nästa säsong.
- Vi hoppas att han kan vara en häst för de riktigt stora loppen. Den här starten kan bli den sista för året innan vinterträningen och sen får vi se om han räcker i de största loppen nästa år.

 

Bakspåret enda orosmolnet
I lördagens avslutande V75-avdelningen blir Korvet Klintholm favorit och med tanke på hästens resultat är det inte mycket att säga om. Noterbart är dock att hästen möter konkurrenter med betydligt mer pengar på kontot samt att han startar från bakspår över kort distans.
- Att han står hårt inne i loppet tror jag inte spelar någon roll. Han kunde lika gärna ha haft över en miljon på sig om jag matchat honom hårdare. Det enda som oroar är bakspåret eftersom han kan bli för ambitiös. Men han har lugnat ner sig både i träningen och i de sista loppen och över 1 640 meter borde det bli tempo. Vilken häst är värst emot?
- Jag har inte läst på så mycket men Kanonis Lobell är en riktigt bra häst. Hade vi haft spår två och han tio hade jag trott på seger men nu är det mer fifty-fifty.
Kommer han tävla med eller utan skor på hovarna?
- Han kommer nog att gå med skor bak den här gången men det har han gjort vid flera tillfällen utan att det har varit någon nackdel. Förlorar han kommer jag inte att skylla på det i alla fall, säger Juul med ett skratt.

Leviti barfota runt om
V75 firar 14 år den här veckan och i V75:s Jubileumslopp (V75-1) plockar Juul ut årets danska derbyvinnaren Leviti. 
- Han tillhörde inte årgångstoppen ifjol men har gått väldigt bra i de sista årgångsloppen. Jag var optimist inför derbyt men någon superstjärna är han inte. Det är ingen Keep On Flying.
Senast förlorade han som storfavorit. Är formen på väg neråt?
- Nej då. Då fick han helt enkelt en för hård öppning på en tungsprungen bana.
Hur ser du på uppgiften nu?
- Jag tror att man ska ta med honom om man streckar tre, fyra hästar. Spåret är inte bra men vi hoppas komma ner någonstans och att det blir lite körning.
- Han brukar tävla med framskor men jag har lite funderingar på att dra av alla fyra skorna den här gången. Det kan bli bra men det kan bli galopp också.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-11-01.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-10-26