2007-11-15 22:32 #0 av: ThomasH

90, 96, 96. Så många årssegrar har Daniel Olsson tagit de senaste tre åren. I år har han vunnit 98 lopp och händer inget oförutsett kommer han för första gången i karriären nå det efterlängtade 100-strecket. - Det är inte lätt att få ihop så många segrar så det klar att det är en stor grej, säger catchdrivern.

2007 är Daniel Olssons bästa år någonsin och han har bara två pinnar kvar till 100 årssegrar. De kan komma på lördag när V75 gästar Olssons hemmabana Romme.  Foto: Lars Jakobsson.
2007 är Daniel Olssons bästa år någonsin och han har bara två pinnar kvar till 100 årssegrar. De kan komma på lördag när V75 gästar Olssons hemmabana Romme. Foto: Lars Jakobsson.
Daniel Olsson är inne på sitt tredje år som renodlad lånekusk och med 98 segrar och närmare 6,7 miljoner kronor inkört är 2007 hans bästa år någonsin.
- Jag var nära att nå 100 segrar i fjol trots att jag var borta några månader för armbrott och jag hoppas att jag hinner knäppa 100 innan nyår. Tresiffrigt är ju tresiffrigt, men viktigast är ändå inkörda pengar.
Innan Daniel Olsson valde att bli catchdriver drev han en egen tränarrörelse, först med licensen i Eskilstuna och därefter på nuvarande hemmabanan Romme. Men för tre år sedan valde han alltså att koncentrera sig fullt ut på att köra lopp.
- Jag hade varit tränare i 10 år och stod i ett vägskäl. Jag hade lite för mycket äldre hästar i stallet och lite får dåligt med hästägare som kunde satsa fullt ut. Samtidigt blev jag mer och mer efterfrågad som kusk och jag ville också utveckla körningsbiten. Men jag tog ju en riktig råchansning när jag släppte tränarrörelsen för jag hade inget samarbete med någon större tränare utan körde åt många mindre. Nu har jag fått betydligt mer styrningar både på V75 och Solvalla och det är väl en bra värdemätare på att det går bra när fler och fler vill att jag kör åt dem.
- Men visst saknar jag träningsbiten. Det var en annan feeling när man hade en egentränad häst som man hade kört in själv. Fast jag tänker inte i de banorna, nu är det bara körningen som gäller.

 

100:e segern kan komma på lördag
Det är mycket möjligt att Daniel Olsson når 100 segrar redan innan helgen men gör han inte det kan det efterlängtade rekordet nås när V75-spelet på lördag gästar Romme. Där har Olsson två uppsittningar och först ut är Patrik Sundbergs Tap Dance (V75-1), som senast slutade tvåa i en Breeders´ Crown-final bakom omöjlige Commander Crowe.
- Han gick jättebra senast och att han inte kunde haka på Commander Crowe är honom förlåtet, det är det ingen annan i kullen som gör heller. Tap Dance har varit riktigt fin varje gång jag kört honom och blir bara bättre och bättre. Den här gången har vi ett riktigt skitläge men han är ruskigt kvick ut och jag hoppas kunna komma ner i en vettig position. Med lite klaff är vi med där framme.
Olssons andra uppsittning för dagen är bakom Åsa Norman-tränade Jay Jay Okocha (V75-6). Han vann på V75 i våras och när han senast återkom på banan efter tre månaders tävlingsuppehåll blev det seger direkt.  
- Det är en häst jag gillar starkt och han såg jättefin ut i comebacken. Han är oöm och tål att göra jobbet själv. Han har också visat sig duga på V75 tidigare och jag tycker att han är en av dem som ska räknas.

Ola Johansson

Bilden publicerd t o m 2007-11-19.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-11-15