2007-10-12 01:03 #0 av: ThomasH

...som i tisdags blev pappa för första gången då hans Sara födde en dotter och därför överlåter Super Light till Björn Goop i SM på lördag. Grattis!

- Tack, men vi får hålla det kort. Jag är på BB och egentligen får man inte prata i telefon här.
Men allt har gått bra?
- Ja, men jag pratar hellre om hästarna.
Okej, Super Light såg lite seg ut i comebacken senast.
- Inte mer än väntat. Han var inte tempojobbad överhuvudtaget inför det loppet. Jag var helnöjd med insatsen och hur hästen kändes, fräsch och fin.
Kommer han att vara vassare på lördag?
- Utan tvekan, näst intill på topp skulle jag tro. Han verkar ha tagit genomköraren på bästa sätt och brukar alltid gå framåt kraftigt till andra starten när vi kör det här upplägget.
Reser han till Frankrike efter det här?
- Nej, troligen väntar vi med det och kör ett par lopp på hemmaplan först. Målet är som vanligt Prix d'Amerique, men nu har han så mycket pengar på sig att vi inte behöver kvala in via "B-loppen" där nere och kan välja ett annat upplägg. Allmänt känns hästen lika bra som han brukar göra den här tiden på året så det blir en spännande vinter.
Vad tycker du om uppgiften i SM?
- Det ser intressant ut. Bakspår är alltid vanskligt, men skulle Björn hamna bra till bör det bli en placering bland de tre främsta i alla fall. Hästen tävlar barfota runt om som vanligt.

 

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-10-18.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-10-11