Nyhter från Kanal 75

Finalisterna i Uppfödningslöpningen klara

2007-11-15 22:43 #0 av: ThomasH

Det sista av de fyra uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning kördes på Åbytravet på torsdagen och vann gjorde Micro Mesh tillsammans med sin tränare Lutfi Kolgjini. - Utan tvekan har jag ett starkt kort i år, säger Jägersrotränaren.

Lutfi Kolgjinis Micro Mesh, på bilden tillsammans med Johnny Takter, vann på torsdagen det fjärde och sista uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning.  Foto: Lars Jakobsson.
Lutfi Kolgjinis Micro Mesh, på bilden tillsammans med Johnny Takter, vann på torsdagen det fjärde och sista uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning. Foto: Lars Jakobsson.
Obesegrade Micro Mesh har gjort allting rätt såhär långt och med tre raka segrar i bagaget blir hingsten sannolikt favorit i den stundande finalen. I uttagningsloppet hamnade han utvändigt om ledande Mystical Ann (Åke Svanstedt) och över upploppet avgjorde han knappt men säkert på klasshästens vis. Segertiden skrevs till 1.16,7 över 2 140 meter med autostart och det var nytt banrekord.
- Jag tror på toppchans i finalen. Jag har sett alla de andra och vill inte byta häst med någon, säger Lutfi Kolgjini, som mellan 1998 och 2001 tog fyra raka tränarsegrar i Uppfödningslöpningen.
Till final gick också Mystical Ann samt Kolgjinis Revenue J:r (Jörgen Sjunnesson), som gick dött lopp om tredjeplatsen med Summer Liza (Björn Goop) och fick finalplatsen på grund av bättre tidigare meriter. 
Finalen körs inom V75-spelet på Jägersro 24 november och där väntar en halv miljon kronor till vinnaren. Startlistan blir klar under fredagen.

 

Ola Johansson

Inkvalade hästar
Jägersro 13/11
Placering - Häst - tränare (Bantillhörighet)
1 - Barbie Tooma - Joakim Lövgren (Jägersro)
2 - Bad Loser - Ulf Norrby (Jägersro)
3 - Texas Five - Kent Knutsson (Vaggeryd)

Bergsåker 14/11
Placering - Häst - tränare (Bantillhörighet)
1 - Lamal Jubb - Robert Bergh (Bergsåker)
2 - Inter Tilly - Per Engblom (Solvalla)
3 - Sleepy Boo - Rickard S Jansson (Eskilstuna)

Solvalla 14/11
Placering - Häst - tränare (Bantillhörighet)
1 - Starfruit - Jan-Åke Hoas (Eskilstuna)
2 - Ivory Tilly - Per Engblom (Solvalla)
3 - Igor Tilly - Per Engblom (Solvalla)

Åby 15/11
Placering - Häst - tränare (Bantillhörighet)
1 - Micro Mesh - Lutfi Kolgjini (Jägersro)
2 - Mystical Ann - Åke Svanstedt (Axevalla)
3 - Revenue J:r - Lutfi Kolgjini (Jägersro)

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-11-22.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-11-15
Anmäl
2007-11-15 23:23 #1 av: Hannna
Barbie Tooma var riktigt läcker måste jag säga.
Anmäl
2007-11-15 23:29 #2 av: Rickard07
Pappa sa att den var dunderläcker, Barbie Tooma, skulle se lopparkviet men ATG är crap som alltid så kan ej det...just nu iaf.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.