2007-09-27 01:16 #0 av: ThomasH

V75-finaler med jackpot och chans att vinna 45 miljoner. Då tar spelarna gärna rygg på de kända storstallen och toppkuskarna. Är det inte vettigare att lita på tränaren med Sveriges högsta segerprocent?

Olle Carlssons hästar har visat en makalös vinnargnista 2007. När dessa rader skrivs har stallet vunnit 24 av 56 starter. Men faktum är att det kunde ha varit ännu bättre.
- Jag brände med tre favoriter förra veckan. Det är inte bra, men jag tror inte det handlar om någon svacka, det lär vi väl märka den här veckan om inte annat, säger Olle Carlsson som är verksam på Östersundstravet.
De flesta årssegrarna är tagna på närbelägna banor, men att hästarna duger även i V75 har visats detta meeting. Mr Forceami som Clickstream S.C. har vunnit varsitt försök för att kvala in till lördagens finaler.
- När hästarna har startpoäng så vill jag gärna vara med i rikstoton. Det har ju gått helt okej där också och självklart är jag mycket nöjd med årets resultat som helhet.
Olle har faktiskt ytterligare en rikstotohäst den här veckan. Det är On the Beach som startar i ett klass I-försök på Solvalla på onsdag.
- Det är en kapabel häst som haft lite problem med motivationen på sistone. Därför har jag ändrat lite i träningen inför detta och hoppas på positiv effekt. Han ska inte vara chanslös.

 

Orolig för övernattning
För spelarna som jagar 45 miljoner är det dock Mr Forceami och Clickstream S.C. som ska tas med i beräkningarna. Den förre svek från ledningen i sin senaste start.
- Han hade höga halter av vita blodkroppar efter loppet och var inte helt frisk. Därför är jag lite osäker på dagsformen. Jag körde ett vässande jobb på 1.18/1 600 meter i måndags och då hade han många pulsslag kvar till max så det var i alla fall ett positivt besked. Han ska övernatta för första gången i min regi vilket är ett frågetecken då han haft problem med det tidigare. Dessutom missgynnas han av bilstart eftersom han är raketsnabb ur volten så jag vågar inte ha några större förhoppningar.
Stall Carlssons hästar vinner nästan varannan gång de startar och om Mr Forceami förlorar borde alltså Clickstream S.C. vara stenklar.
Så enkelt är det kanske inte, men tränaren andas i alla fall betydligt mer optimism i detta fall.
- Jag köpte honom som tvååring och då var han inte ens inkörd. Därför blev han ett halvår sen och har kommit igång först i år, men jag kände tidigt att det var "rätt sort". Han har utvecklats stadigt och borde vara mogen en hög 1.14-tid på lördag. Jag har spetsat med honom i en 1.11-öppning bakom bilen en gång, att han inte var lika snabb senast berodde på att jag inte laddade.

Helstängt ska ge ledning
Den här gången kommer det inte att bli någon fegkörning från start och Olle har ett ess i rockärmen i kampen om ledningen.
- Jag är sugen på att prova helstängt huvudlag för första gången. Det borde göra honom ännu vassare från början. Kommer vi till ledningen kör jag där och då får de andra vara bra för att slå oss. Även för hans del handlar det om första långresan, men det är en cool häst så det oroar mig inte. Båda mina hästar går barfota runt om som vanligt.
Trots framgångarna har det inte kommit in några nya starthästar till stallet.
- Nej, någon tycker jag väl vi borde ha fått, men i Jämtland brukar inte ägarna flytta sina hästar så ofta. Och att få hästägare från andra delar av landet är svårt. Men jag har tre nya ettåringar under inkörning och har därmed ökat till 15 hästar, det känns lagom.

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-10-02.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-09-26