2007-09-22 01:54 #0 av: ThomasH

Det är mycket Sverige mot Norge i Färjestads V75:a. Bo Westergård hoppas dock att det blir dansk inledning - med hjälp av ett norskt(!) huvudlag. - Crown's Banker ger sig aldrig från ledningen, säger Westergård.

Bo Westergård hoppas kunna vinna med sin Crown's Banker i V75-inledningen.  Foto: ALN.
Bo Westergård hoppas kunna vinna med sin Crown's Banker i V75-inledningen. Foto: ALN.
Crown's Banker kommer med ett par imponerande insatser bakom sig. Förra helgen vann han åkandes på Åbytravet. Och i starten innan dess avslutade han strålande som tvåa bakom Keep On Flying.
- Det blir lite täta starter nu men hästen är inte sliten på något sätt. Vi har gått igenom honom noga och i lugna motionspass ser allt väldigt bra ut, säger Bo Westergård.

 

Bästa året som tränare
Westergård driver en rörelse med 40 hästar i träning strax utanför Ålborg i Danmark. Han startar ofta i Sverige men i V75 har han bara varit med en gång tidigare med en egentränad häst.
- Det var med Fellini Molar som galopperade i mål som tvåa. Annars tävlar jag mycket i Sverige, så fort jag känner att hästarna är i ordning. Den senaste veckan har jag faktiskt varit här fyra gånger, berättar han.
- Från min träningsanläggning har jag närmare till både Halmstad och Åby, än jag exempelvis har till Charlottenlund.
Tillbaka till Crown's Banker så är han en av Bo Westergårds reklampelare. Även om han har flera namnkunniga travare i sitt stall.
- Jag har en mycket bra häst som heter Bon Figaro som är i klass med Crown's Banker. Sedan har jag även en som har kvalat in till danska Kriteriet. Jag är på väg mot mitt bästa år som tränare och har redan kört in över en miljon kronor, säger Bo.

Norskt huvudlag - en extra växel
I lördagens V75-tävlingar kan den siffran späs på ytterligare. Han är storfavorit i inledningen och hoppas kunna vinna med Crown's Banker.
- Så bra som hästen har varit på slutet måste jag tro på en mycket bra chans.
- Dessutom sätter jag på ett norskt huvudlag (skygglappar som kan dras ner) på honom den här gången. Det är en extra växel som hästen svarar mycket bra på. Han hade det inte i senaste starten utan jag har medvetet sparat det till V75-loppet.
Ni har spår tre bakom bilen. Är det ledningen som gäller?
- Vill man köra med honom från start så öppnar han också mycket bra. Jag kommer att ladda rejält för ledningen och försöker hålla värsta hotet Prince Juliano på utsidan.
- Jag hoppas att vi lyckas med det för i ledningen ger han sig aldrig. Crown's Banker har utvecklats kraftigt i sommar och den långa distansen har han klarat bra tidigare.
Hur blir det med balansen?
- Enligt väderprognosen ska det bli regn och i så fall tävlar han med skor runt om. Men det spelar inte så stor roll eftersom han går med lätta aluminiumskor.
- Blir det däremot fina förhållanden blir det barfota fram, säger Bo Westergård.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-09-28.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-09-21