2007-09-25 00:06 #0 av: ThomasH

Veckan har inletts med skandalrubriker för Robert Bergh och Peter "Foppa" Forsberg. På onsdag kan det bli ändring på det. Då startar deras Charles de Gaulle med segerchans på V64

Charles de Gaulle kan ge sin ägare peter "Foppa" Forsberg ännu en seger att glädjas åt i V64-6 på onsdag.  Foto: Lars Jakobsson.
Charles de Gaulle kan ge sin ägare peter "Foppa" Forsberg ännu en seger att glädjas åt i V64-6 på onsdag. Foto: Lars Jakobsson.
Robert Bergh är i blåsväder då det uppdagats att han i somras startade Peter "Foppa" Forsbergs topptreåring Adrian Chip i ett kvallopp trots att det återstod fem dagar av den två veckor långa karenstid som en behandling med kortisonpreparat medför. När Solvalla värmer upp med V64 inför den stundande kriteriehelgen, som vid sidan av finalerna i Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks bjuder på V75-finaler kryddade med Jackpot, har Bergh chansen att ge "Foppa" trevligare rubriker. Där har nämligen hockeyikonens Charles de Gaulle en på pappret lämplig uppgift. Femåringen har visat riktigt fin form på slutet och efter två tuffa lopp utvändigt om ledaren siktar nu Bergh på att ladda ordentligt från start.
- Charles de Gaulle (V64-6) gjorde ett dunderbra lopp senast igen. Han har fått två tuffa lopp utvändigt och det hoppas jag att han slipper nu. Jag ska försöka öppna lite bättre den här gången för att komma bättre till från start. Jag ser Charles de Gaulle som min bästa segerchans, säger Bergh, som inte tar allt för hårt på uppståndelsen runt Adrian Chips kvallopp.
- Eftersom kvalloppet kördes för ett amerikanskt lopp och inte skulle registreras av STC (Svenska Travsportens Centralförbund) eller någonting så tog jag för givet att det var de amerikanske premisserna som gällde.
- Jag har vetat om att ansvarsnämnden ska ta upp ärendet i två månader och det är inget problem för mig. Det här är en massmedial grej och jag har vetat om att drevet skulle gå.

 

Ligger lågt trots toppform
Innan det är dags för Charles de Gaulle kan Bergh i teorin redan ha fått segerdefilera tre gånger. Trots formstarka hästar väljer han dock att ligga lite lågt.
- Whoisincharge (V64-1) var blek senast. Jag hade lagt om till lite mer amerikansk träning och gett honom mer rundbaneträning, men det fungerade dåligt. Han har varit ojämn i år och jag vill inte sticka ut hakan inför den här starten.
- Mi Victor (V64-3) håller toppform men jag blev lite låg när jag såg att han fick spår tio över kort distans. Det är inte sådär otroligt bra och därifrån är det inte lätt att vinna på Valla.
- Officer Blågul (V64-5) har haft mycket otur och fick äntligen utdelning senast. Han har toppform men nu är läget för dåligt.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-10-01.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-09-24