Nyhter från Kanal 75

Ulf Ohlsson - catchdrivern med eget stall

2007-09-05 23:31 #0 av: ThomasH

Erik Adielsson gör det inte. Inte heller Örjan Kihlström, Jorma Kontio eller Johnny Takter. Ulf Ohlsson gör det - tillhör den absoluta kuskeliten samtidigt som han driver en egen tränarrörelse. - Jag har inget problem med att gå upp på morgonen, säger Bergsåkerprofilen.

 Trots att Ulf Ohlsson, till skillnad från många

Ulf Ohlsson har ett späckat schema. Trots att han driver en egen tränarrörelse hinner han med att vinna näst mest lopp i landet. På lördag har han fyra chanser på V75.  Foto: Claes Kärrstrand.
Ulf Ohlsson har ett späckat schema. Trots att han driver en egen tränarrörelse hinner han med att vinna näst mest lopp i landet. På lördag har han fyra chanser på V75. Foto: Claes Kärrstrand.
kuskkollegor, har ett eget träningsstall att sköta kör han lopp nästan dagligen. Hittills i år har han hunnit med att vinna 172 lopp och i den allsvenska körsvensligan har han endast Björn Goop framför sig.
- Det är många som frågar hur jag orkar med att köra så mycket samtidigt som jag har ett eget stall, men det är inga problem. Jag tycker att det är skönt att gå upp tidigt på morgonen och jobba. Ofta hinner vi köra klart till lunch och sen drar man iväg på trav på eftermiddagarna. Det klart att det inte blir så många timmars sömn på nätterna men jag sover ofta i bilen på väg till tävlingarna. Sen är det ju också så att när det går bra går allt mycket lättare.
De senaste två åren har Ohlsson kört in mellan 13 och 14 miljoner kronor. Siffror som av allt att döma kommer att toppas rejält i år. Efter två fjärdedelar av året har han redan kört in över tolv miljoner kronor.
- Det är väl helt enkelt så att jag för köra bättre hästar hela tiden och får chansen i större lopp där prispengarna är större, säger Ohlsson som så sent som i söndags slutade fyra med Svante Båths Loy Lavec i Svenskt Travderby på Jägersro.
Är det någon skillnad känslomässigt att köra egentränat jämfört med andras hästar?
- Jag tycker inte att det är någon större skillnad men precis som de flesta tycker jag väl att det är lite roligare att vinna med en egentränad häst. Men det är alltid roligt att vinna och glädjen hos tränaren när man vinner med till exempel en amatörtränad häst smittar av sig.

 

Klöver Kung farlig om spets
Ohlsson har 23 hästar på träningslistan i dagsläget och det säger sig självt att de flesta kusksegrarna tas med lånestyrningar. När V75-cirkusen drar till Solänget utanför Örnsköldsvik på lördag finns dock chansen att han får segerdefilera med två egentränade hästar.
- Klöver Kung (V75-1) var klen senast. Han hamnade visserligen långt bak men jag tycker ändå att han skulle ha visat lite mer. Men han fungerar bäst med tätkänning och han känns jättefin i jobben, så jag tror inte att det är någon vikande form. Jag kommer att prova rejält för ledningen men det finns startsnabba hästar invändigt så det kan bli problem att få den. Skulle han få ledningen slutar han i den främre träffen.
- Janitsjar (V75-6) stumnade i ledningen senast och var inte fin i aktionen. Han är behandlad efter det och har stått över en hel del jobb. Det är ingen toppform och jag måste ligga lågt.

Hot Tub i segerstriden
I gulddivisionen kör Ulf Ohlsson i vanlig ordning Marcus Öhmans Hot Tub (V75-3). Sjuåringen har varit ute i stentuffa sammanhang i sommar och senast spurtade han mycket vasst som femma i Sundsvall Open Trot.
- Han gick riktigt bra sist efter ett smyglopp. Det känns som han har bra form och jag pratade med Marcus idag (läs måndag) och hästen kändes fin i söndags när han körde honom.
- Det är kanske lite lättare emot den här gången men det är flera riktigt bra hästar med i loppet, bland annat en Sweden Cup-vinnare (Jaded) och Order By Fax. Men jag hoppas att Hot Tub dyker upp i segerstriden.
Du kör även Nordgubben åt Kenneth Karlsson och den här gången slipper ni Järvsöfaks.
- Det känns väl skönt men att vinna blir kanske inte så lätt ändå. Han gör väldigt bra lopp hela tiden men är inte lika bra som han var för några säsonger sen. Men han ska kunna dyka upp på en plats.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-09-10.

Av: Ola Johansson, kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-09-05
Anmäl
2007-09-07 00:49 #1 av: brutalaccent

vilken härlig krapp. diggar han skarpt! Hejja Uffe.

Anmäl
2007-09-07 00:50 #2 av: brutalaccent

vilken härlig krapp. diggar han skarpt! Hejja Uffe.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.