2007-10-08 01:29 #0 av: ThomasH

Opal Viking är ny kejsare av Rom. Tillsammans med Jorma Kontio vann den svenske travstjärnan miljonloppet Gran Premio Gaetano Turilli. - Hästen har aldrig varit bättre, sa tränaren och ägaren Nils Enqvist.

Opal Viking och Nils Enqvist. Foto: Gerard Forni
Opal Viking och Nils Enqvist. Foto: Gerard Forni
Trots stenhårt motstånd var det aldrig något snack. Opal Viking snuvade favoriten El Nino på ledningen och sedan dominerade den svenska hingsten loppet efter behag.
Franske Oiseau de Feux, som tvingades gå utvändigt om Opal Viking, kämpade storstilat hela vägen in mot, men var chanslös mot Kolmårdens stolthet.
För Opal Viking var det den största segern hittills i karriären sett till prissumman. Segern var värd 125 580 euro, drygt 1,1 miljon kronor.
Segertiden på Opal Viking blev 1.12,5 över 2100 meter.
Hövding Lavec blev sexa från tredje par invändigt tillsammans med Lutfi Kolgjini.

 

Långsiktig plan
Nils Enqvist har en långsiktig plan för sin stjärna.
- Jag har fått höra mycket om mitt upplägg, men det känns som jag gör rätt. Nästa uppgift för Opal Viking blir i Napoli om två veckor. Därefter ska han vara 100-procentig i Milano och Nationernas Pris tre veckor senare. Därefter startar vi i Kommunloppet i Montegiorgio ytterligare två veckor senare.
- Sedan blir det en paus på fem veckor innan vi startar i Rom på annandag jul. I januari sedan blir det troligen start i det sista B-loppet innan Prix d´Amerique. Därefter vinner vi Prix d´Amerique, startar på i Prix de France och sedan avslutar vi den här turnén i Cagnes-sur-Mer i början av mars.

Seger för Erik Adielsson
Erik Adielsson hade också en fin dag på Tor di Valle i Rom. Smooth Moves höll undan i en tät slutstrid som belönades med 85 000 kronor. Dessutom var Erik Adielsson trea i derby consolation tillsammans med Infatti November, som tjänade drygt 40 000 kronor. Båda hästarna tränas av Stig H Johansson.
Det italienska derbyt vanns av Infinitif och Pietro Gubellini. Den segern var värd knappt tre miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson

Bilden publicerad t o m 2007-10-14.

Av: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-10-07