Nyhter från Kanal 75

Tarzan vill spöa Stålmannen

2007-10-06 00:39 #0 av: ThomasH

Stefan "Tarzan" Melander har sex V75-hästar till start i Bollnäs. Och han kan mycket väl sätta käppar i hjulen för storfavoriten Giant Superman. - Jag vill gärna se Yorktown Gunner i ledningen, säger "Tarzan".

Stefan "Tarzan" Melanders hästar är rejält på gång. I Gävles V75-omgång har han sex hästar till start. Och "Tarzan" varnar för flera av dem...  Foto: Lars Jakobsson.
Stefan "Tarzan" Melanders hästar är rejält på gång. I Gävles V75-omgång har han sex hästar till start. Och "Tarzan" varnar för flera av dem... Foto: Lars Jakobsson.
Annars har framgångarna för stall Melander inte varit lika stora som tidigare år. De senaste fem åren har stallets hästar sprungit in mellan tio till 14 miljoner kronor varje år. Den här säsongen visar siffrorna på drygt 2,4 miljoner hittills.
- Sanningen är den att jag inte har någon Scarlet Knight, Gigant Neo eller Super Photo Kosmos. Har man inte tillräckligt bra hästar för att vara med i de stora loppen så hamnar man långt ner i listorna. Att bara vinna lopp på Solvalla eller på lunchen räcker inte, säger Stefan Melander.
Han fortsätter:
- Jag har lagt upp min verksamhet som så att vi nästan inte tävlar under vintern. När jag i våras skulle dra igång mina hästar fick hela stallet en kraftig förkylning. De blev ordentligt nedsatta och det tog tid att komma tillbaka.
- Nu tycker jag att hästarna är kraftigt på gång vilket de har visat senaste månaden. Jag hoppas och tror på en bra höst istället och det ser spännande ut i Bollnäs.

 

"Alla sex ska streckas"
Melander selar ut sex hästar inom V75. På förhand ser det riktigt intressant ut.
- Jag tycker faktiskt att alla mina sex ska streckas, hävdar "Tarzan".
En av frågorna är när det ska lossna för Royal Winner i V75-1. Han har antingen suttit fast eller spurtat vasst ifrån svåra lägen utan att hinna fram på slutet.
- Royal Winner (V75-1) är bra i ordning och satt fast med rubbet sparat senast. Han har gått bra varje gång på slutet men han är också humörbetonad och ibland när han får fina resor så brukar han sig inte. Vi kommer att köra barfota runt om som senast och det är bästa tänkbara balans. Vaknar hästen på rätt sida och det stämmer med tempo och positioner ska han ha vinstchans. Jag tycker att det är min bästa chans i omgången.

"Har bästa formen"
- Arnie Sensation (V75-1)
är uppåt i form och klart bättre än resultatraden. Hästen är på gång och har fått ett bra läge. Jag tycker inte att man ska nonchalera honom helt.
- What A Man (V75-1) har kanske den bästa formen av mina tre hästar i första avdelningen. Tyvärr har han sämsta tänkbara läge med spår tolv och normalt blir det svårt därifrån.
- First Wise As (V75-3) fick en välförtjänt seger senast även om det var i ett enklare gäng. Hästen är bra i ordning, tävlar barfota runt om igen men det kanske är långsökt att tro att han ska vinna. Möjligen en jätterysare.

"Känns otroligt fin"
- Yorktown Gunner (V75-3) var mycket bra senast och känns otroligt fin. Om jag hade kört nu hade jag tagit ledningen och försvarat den. Nu är det upp till Björn hur han gör men jag skulle gärna se hästen i ledningen. Han har aldrig gått i den positionen sedan han kom till mig. Det blir barfota fram och jag tycker att han ska räknas. Jag har feeling att han gör ett riktigt bra lopp.
- Mob Muscle (V75-6) har varit humörbetonad tidigare men har nu skött sig bra vid två raka segrar. Han känns jättefin i jobben och hästen tävlar lika bra bakifrån som i spets. Att han dock skulle vara bättre bakifrån än i ledningen har jag aldrig sagt. Jag tycker inte att han är helt borta om det klaffar, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-10-12.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-10-05
Anmäl
2007-10-06 00:55 #1 av: Rickard07

Helgens mest underspoelade.... Eller i alla fall var, vet ej % nu.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.