Nyhter från Kanal 75

Inför V64: Stigande stallform hos Glen Norman

2007-08-08 02:38 #0 av: ThomasH

Solvalla står inför en hektisk period med tävlingar tre av fyra dagar. Allt inleds med på onsdag där det vankas V64-jackpot med 15,6 miljoner att spela om. Hemmatränaren Glen Norman har fyra hästar till start.

Med Hambletonian-dagen avklarad är den värsta USA-hysterin över och flera av de svenska hästarna på väg hem. Den som ledde årets "invasion" och for över redan i våras var Brunton Tilly, vars succé mot den äldre eliten säkert var inspirerande för många svenska tränare. En skada stoppade hästen från att delta i de största loppen, men nu är Victory Tillys lillebror på gång igen.
- Jag tittade till honom när jag var i USA i helgen och det var positiva rapporter. Skadan är läkt och det är tänkt att uppträningen ska börja i dagarna. Löper allt smärtfritt räknar vi med att han blir startklar till oktober. Även om han missar nästan alla storlopp finns det massor av pengar att köra om ändå så vi kommer att ha kvar honom i USA, berättar Glen Norman.
Officiellt tränas Brunton av Richie Norman (ingen släkting) och därmed räknas inte de inkörda pengarna till Glen Normans statistik. Om så vore fallet hade han gått mot sitt bästa tränarår på länge, nu är siffrorna "bara" i paritet med fjolåret.
- Jag är nöjd med resultaten. Vi har haft en hel del sjukdomsproblem, men det drabbar ju alla tränare emellanåt och är inte något man ska skylla på. Den senaste tiden har hästarna gått bra så den allmänna stallformen pekar uppåt.

 

Fast i andraspår hela vägen
Till onsdagens jackpot-V64 med uppskattningsvis 15,6 miljoner i potten har stall Norman fyra hästar till start. Först ut är Global Mind, som debuterade i sin nya regi i V75 på Hagmyren.
- Han hade en himla otur och blev fast i andra ytter med häst utvändigt i tredjespår hela vägen. Det fanns en hel del krafter kvar i mål. I jobben efteråt ser han pigg ut så formen ska snarast vara bättre på onsdag. Hästen verkar fungera i alla positioner och uppgiften ser ganska intressant ut. Vi kör barfota runt om igen.
Välstammade Amazing Ribb har haft ett misslyckat år. Fram till förra starten då hon slog till med en seger.
- Det har varit mycket strul med henne. Bland annat har hon haft halsbekymmer. Inför förra loppet hade vi tuffat till träningen. Det svarade hon bra på och löpte äntligen upp till sitt kunnande. Vi körde med skor då eftersom banan var knepig, men nu blir det barfota fram igen. Hon känns fortsatt uppåt i jobben och borde göra ett lika bra lopp igen, men läget gör att det ändå blir svårt att hinna fram till seger.
Kenya James är en fransos som inte tjänat pengar i två starter i sitt nya hemland.
- I debuten travade han 1.16/3 000 meter efter galopp och var riktigt bra. Senast var han däremot usel och visade sig ha problem med magen. I grunden är det inte alls någon dålig häst och styrkan finns. Även om hästen är frisk igen känner jag mig lite osäker på dagsformen. Det blir ett snällt upplägg och jag är nöjd bara han fungerar. Inga ändringar är aktuella.

"Minst lika bra som vid segern"
Rally Harry
var rejäl då han skrällde över tre varv under Elitloppshelgen, men har inte lyckats vinna sedan dess.
- Formen är minst lika bra som vid segern och han har gjort flera bra lopp efteråt utan att ha någon tur. Senast häxade det oerhört så den starten är bara att glömma. Nu är läget mycket bättre även om han inte lärt sig öppna bakom bilen. Det är en häst med hög kapacitet för klassen som ska räknas här. Vi fortsätter att köra med skor runt om eftersom han blir ännu söligare från start utan. Han är tillsammans med Global Mind de jag tror mest på.

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-08-13.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

Anmäl
2007-08-14 00:14 #1 av: Rickard007

Hehe en liten parentes... Rykande stallform.
Denna artikel skrev 8 Augusti och emd den kvällen och efter det har hans hästar gjort:

4 6 0 0 5 0 6 0 3.
Tredjeplatsen är senaste starten då. Verkligen rykande hett!
Och tjänat in 37 000 på de starterna. (9 stycken vilket ger dryga 4000:- i snitt per start. Och det är nästan hälften av vad han ligger i år totalt.)

Grym stallform ;)

(Jag vet inte Thomas som skrivit artikeln, tyckte bara det var lite komiskt!)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.