Nyhter från Kanal 75

Selin bjuder på en spik

2007-09-15 00:53 #0 av: ThomasH

Fastlåst senast och perfekt utgångsläge nu. Mikael Selin bjuder på en fräck spik i sin Prestige. - Jag tycker att han ska ha en bra chans att vinna från ledningen, säger Selin.

Mantorpstränaren sticker ut hakan inför Åbys V75-tävlingar. Han rekommenderar spik på sin egen Prestige i den tredje avdelningen.  Foto: Thomas Blomqvist.
Mantorpstränaren sticker ut hakan inför Åbys V75-tävlingar. Han rekommenderar spik på sin egen Prestige i den tredje avdelningen. Foto: Thomas Blomqvist.
Mantorpstränaren har stuckit ut hakan inför lördagens V75-omgång. I det officiella tipset "Fem tippar V75" har han singelstreckat Prestige. Hästen är andrahandsfavorit bakom Åke Svanstedts Jos Cortina. Prestige har också fått ett bra utgångsläge med spår sju i voltstart.
- Eftersom Stefan Söderkvist är skicklig från start, särskilt med springspår, bör hästen ha bra chans att få ledningen. Samtidigt har Jos Cortina knepiga spår fyra och från ledningen ska Prestige ha en bra chans att vinna.
- I senaste starten fick han aldrig chansen och gick i mål med gott om krafter kvar, säger Mikael Selin.

 

Frankrike-filial
De senaste dagarna har Selin varit i Frankrike och sonderat terrängen. Sambon Christel Berntsson har hållit ställningarna på hemmaplan.
- Micke har varit och tittat på olika gårdar i Normandie. Vi har tänkt skicka ner Prestige och Mad Marke för att tävla i Frankrike under vintern. Men det gäller att hitta en bra gård med gott om hagar, säger Christel Berntsson.
- Våra hästar är så vana att gå ute och därför är Grosbois inget alternativ. Ingenting är bestämt ännu och vi får se vad som händer närmaste tiden.
Hur har Prestige tränat de senaste dagarna?
- Han känns faktiskt fin och håller bra form. Vi får hoppas att kusken prickar från springspåret och att det blir ledningen. Han är klart bättre i spets än bakifrån.
- Hästen har tidigare vunnit ett V75-lopp på Jägersro över lång distans. Jag tycker precis som Micke att det bör vara en bra segerchans.
Ni har även med Special Cat i långloppet, V75-6. Chanserna där?
- Han gjorde sitt bästa lopp på länge senast och gick ett bra slutvarv. Han är mer stark än snabb och vi får hoppas på ett jämnt och hårt tempo. Hästen känns bra i jobben men normalt blir det väl svårt att vinna. En tredje, fjärdeplats är väl realistiskt, säger Christel Berntsson.
Blir det några förändringar i balans och utrustning på hästarna?
- Nej, de går precis som de gjorde i senaste starterna. Prestige tävlar med skor runt om och Special Cat barfota runt om.

Michael Carlsson
Robert Okpu


Bilden publicerad t o m 2007-09-21

Av:

Michael Carlsson
Robert Okpu, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-09-14
Anmäl
2007-09-15 00:56 #1 av: Rickard07

Det tackar man för (vi som spikat). Men du fega ur Thomas?

Anmäl
2007-09-15 00:57 #2 av: ThomasH

Hittade en bra spik till, och fegade ut på systemet, men inte på spikmästaren

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.