Nyhter från Kanal 75

Jens har laddat inför jackpotlördag

2007-08-02 21:41 #0 av: ThomasH

Dubblad segerprocent som kusk. Första championatet säkrat. Halva stallet till start på lördag. Hemmatränaren Jens Eriksson är stekhet inför V75-tävlingarna på lördag. Skelleftetravet arragnerar sin största travdag för året när V75 kommer till staden på lördag. Kryddat med en extra stor jackpot som innebär att en vinnare kan få över 46 miljoner kronor så blir intresset stort. För Jens Eriksson har helgens tävlingar stått i fokus länge.

Jens Eriksson har haft lördagens tävlingar som mål hela året. Foto: Lars Jakobsson
Jens Eriksson har haft lördagens tävlingar som mål hela året. Foto: Lars Jakobsson
- Den här helgen siktar man på varje år. Det är inte alltid det lyckas, men nu har det gått väldigt bra senaste månaden. Hästarna har fått på sig ordentligt med startpoäng och då är det självklart att anmäla.
Så förklarar Jens att sex av stallets totalt 13 starthästar ska tävla på lördag. Fyra av dem inom V75-spelet. Den framgångsrika sommaren har även lett till att 35-årige Eriksson kunnat bokföra karriärens första championat. Må vara att det togs på lilla Lycksele som bara har tre tävlingsdagar per säsong. En V75-seger på lördag skulle också innebära att fjolårets dryga 900 000 kronor inkört passeras. Sannerligen över förväntan med tanke på att Jens inför 2007 tippade att stallet skulle dra in 800 000 på hela säsongen.
- Jag kan inte peka på någon direkt anledning till varför det går så bra. Inte mer än att hästarna fått vara friska en längre tid och därigenom hittat formen.

 

Chansar med att dra av alla skor
Raskt vidare till de fyra V75-deltagarna, som alla tränats för att vara i toppform på lördag.
Carla Kemp (V75-2) ståtar med tre segrar på de fyra senaste starterna.
- Hon har alltid haft aktionsproblem och även hästen om inte travar perfekt nu heller så är det mycket bättre än ifjol. Vinsterna har tagits från ledningen där hon kunnat dra i egen fart och sluppit tempoväxlingar. Därför passar spår tolv väldigt illa och med de här förutsättningarna är siktet inställt på en slant. Det gör också att jag chansar och rycker alla skor på lördag. Hon har gått så en gång och blev rappare, men också rullig. Jag hoppas på positiv effekt nu.
Lobys Christine (V75-4) har vässat formen i montélopp i sommar.
- Hon har gått bra i där, men galopperade utan anledning senast jag körde henne. Hon kan vara lite osäker in i första sväng och gillar inte alls då loppen blir uppullade. Formen är annars klart bra och innerspår passar då hon ska smyga i det längsta. Vi kör barfota som vanligt och skulle det klaffa kan hon vara en platsrysare.

Vill köra i ledningen
Royal Earth (V75-6)
tränades tidigare av Jens bror Leif, som har sin rörelse ihop med Michael Demmers på Sundbyholm, och har tänt till rejält i sin nya omgivning.
- Hästen kom upp för att starta i ett montélopp i slutet av juni. Sedan fick han göra en start till och när det gick så bra blev han kvar. Senast var han riktigt rejäl och avgjorde utan problem trots dödens sista halvan av loppet. Formen borde vara ännu bättre på lördag och som hästen kändes i volten senast ska det gå att ladda för ledningen. Hittar vi dit släpper jag inte. Brorsan vill att hästen ska gå barfota nu, men jag tycker han har varit så bra med skor. Vi får bestämma det senare i veckan. Lång distans känns snarast som ett plus och han är tveklöst den jag tror mest på av mina hästar på lördag.
Sist ut är stallets galjonsfigur Stallone Tuna i silverdivisionen (V75-7).
- Han var med i ett rent taktiklopp senast och kunde inte ta något i den snabba avslutningen. Formen är okej, men hästen kommer bäst till sin rätt på vintern då det är riktig isbana. Han brukar hänga med i alla sällskap så jag söker mig till sargen och hoppas på en fin slant.
Jens är även uppsatt på sin brors Västerbro Morronzoo i V75-1.
- Han verkar ha fin form av resultaten att döma, men i övrigt har jag inte mer koll på den än någon annan.
Sommarens idoga regnande har även drabbat Skellefteå, men enligt Jens finns ingen oro för banunderlaget på lördag.
- Nej, när banan är genomblöt blir den bara snabb. Däremot vore det ju trevligare om solen kunde skina en sådan här dag.

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-08-06.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-08-02
Anmäl
2007-08-02 22:26 #1 av: Rickard007

Hehe man ser vilka kontrast det är i travsporten, han siktar på den sämsta V75 omgången i år medans de stora tränarna tar en V75 dag som vilken som i princip.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.