Nyhter från Kanal 75

Inför V64: "Dig For Dollars känns jävligt fin"

2007-09-11 01:27 #0 av: ThomasH

Han lyckades inte kvala in till derbyt. Men i senaste starten visade Dig For Dollars vad han går för. På onsdag blir han hårt betrodd inom V64. - Han känns jävligt fin efter förra loppet. Jag hoppas att han vinner igen, säger Jim Oscarsson.

I fjol som treåring blev Dig For Dollars tidigt en snackhäst. Han radade upp segrarna och visade att han tillhörde årgångstoppen.
Han inledde det här året starkt med tre raka segrar. Därefter började problemen.
- Jag har haft infektioner på i stort sett hela stallet under våren och sommaren. Det har varit en jobbig period för ena veckan har hästarna känts friska och sedan har de drabbats igen.
- Dig For Dollars är extra känslig och han blev väldigt sänkt av det. Han är grov i aktionen och blev stel och kantig i travet, säger Jim Oscarsson.
Solvallatränaren ser nu ljuset i tunneln efter en tung period.
- Peppar, peppar så verkar det som att allt har släppt nu. Jag märker att hästarna börjar vakna till och ser piggare ut. Jag hoppas och tror att vi kan få en fin höst istället.
Efter ett par mindre bra insatser försökte Dig For Dollars att kvala in till derbyt. Där blev han dock het mitt i loppet och slutade oplacerad.
- Men jag tyckte faktiskt att han var bra redan då. Hästen hade känts väldigt fin i jobben men det blev totalt fel i loppet. Han blev het och bara stack, kanske trodde han att det var 1600 meter, säger Jim.

 

Sprang 10,5 sista varvet
I senaste starten på Solvalla visade Dig For Dollars upp sig från sin bästa sida. Trots bakspår mot bra motstånd blåste han ner konkurrenterna i en virvlande finish.
- Han var ruggigt bra och jag hade 1.10,5 sista varvet på min klocka. För mig var det inte överraskande eftersom han hade känts så bra innan. Och jag vet ju vilken bra häst han är när han fungerar.
Kändes det som en liten revansch eftersom han missade derbyt?
- Njae, det viktigaste för mig är att hästen har kommit tillbaka i gammalt gott slag. En bra häst tjänar alltid sina pengar ändå och han har tidigare visat att han tillhör de bästa. Vi har ju bland annat Breeders Crown kvar i år att starta i men först gäller Solvallaserien med final.
- Jag tycker att Dig For Dollars nu känns lika bra som när han var som bäst tidigare. Efter senaste loppet har han känts jävligt fin i jobben hemma.
På onsdag, i V64-5, har Dig For Dollars spår fyra bakom bilen och blir hårt betrodd. Blir det andra raka segern?
- Jag hoppas att han vinner igen. Men jag har inte bestämt någon taktik ännu. Han är naturligt startsnabb och har vunnit sina flesta lopp från ledningen. Det går att köra från början och sedan ta upp då hästen är reglerbar.
- Fast jag tror kanske att han är snäppet bättre bakifrån. Han har ju visat att han har en jäkla spurt när det stämmer. Vi kommer inte att göra några balansändringar utan kör precis som i senaste starten.

Köpte tre hästar i USA
Själv befinner sig Jim Oscarsson i USA där han har handlat nya unghästar. Han har ropat in tre ettåringar på auktion i New Jersey för totalt 36.000 dollar.
- Det är tre fina individer. Samtliga har Dream Vacation som pappa och ett bra möderne, berättar han.
De tre ettåringarna är hingstarna Anzac Hanover (kostade 15.000 dollar) och Hadar Hanover (14.000 dollar), samt stoet High Flying Style (7.000 dollar).
- De ska hem till Sverige för uppträning och sedan hoppas jag kunna upprepa vad vi gjorde med Ironmaid Volo i fjol.
- Tyvärr har hon inte gått speciellt bra efter USA-äventyret (var bland annat tvåa i världens största tvååringslopp Merrie Annabelle, reds; anm.). Hon har också råkat ut för infektioner i omgångar och varit sänkt utav det. Men precis som mina andra hästar är hon nu på gång igen och jag hoppas att hon kan få fin utdelning under hösten.
Men först har Jim Oscarsson tänkt ta en ny seger med Dig For Dollars. Han kommer hem från USA under tisdagen och kommer väl laddad till onsdagens tävlingar på Solvalla.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-09-17.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-09-10
Anmäl
2007-09-11 01:52 #1 av: Nijo

blir väl stor favorit på v64 också troligen,,,,,hoppas man kan fälla han, fick mina pengar på han senast som 5% are.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.