Nyhter från Kanal 75

Nilssons nya reklamhästar

2007-06-13 23:33 #0 av: ThomasH

För ganska precis ett år sen förlorade han sin största reklamhäst. På lördag är han tillbaka i hetluften. Då selar Jesper R Nilsson ut två tänkbara V75-vinnare hemma på Bodentravet. - Simb Raindance har ett bra spår och möter lämpligt motstånd. Hon måste streckas, säger Jesper R Nilsson.

En fredagskväll i juli förra året insjuknade Sheriff Hornline plötsligt och några timmar senare stod det klart att hans liv inte gick att rädda. Förlusten var ett hårt slag för Jesper R Nilsson, både personligt och professionellt.
- Det var väldigt tufft när han gick bort. Han var min första riktiga reklamhäst och betydde väldigt mycket för mig. Redan första gången jag såg honom i boxen skulle jag bara ha honom - det var kärlek vid första ögonkastet.
- Under alla år som jag har hållit på med hästar har jag aldrig tidigare varit med om att en häst har blivit så dålig att vi tvingats avliva den, så att det skulle hända just Sheriff Hornline var nästan tragikomiskt.
Sheriff Hornline hann springa in 603 700 kronor på 25 starter och bland annat vinna två V75-lopp. Någon häst av den kalibern tycker inte Nilsson att han har i dagsläget men när V75-cirkusen på lördag gästar Nilssons hemmabana i Boden har han två potentiella vinnare till start. Mest tror han på Simb Raindance (V75-6) som går ut i Klass II.
- Senast drog hon undan från ledningen och vann med 20-30 meter. Hon hade huvan kvar och hade säkert kunnat gå under 1.14 den dagen. Vi har laddat henne för det här loppet länge och det är glädjande att hon har fått ett bra spår och möter lämpligt motstånd.
Hon har galopperat en hel del. Vad beror det på?
- Hon kan vara lite känslig i trånga situationer när man måste ta i henne. Men i jobb har hon aldrig tagit något galoppsteg och det är ingen osäker häst. Nu när det är 1 640 meter och full körning ska det inte vara några problem.
Hur snabbt kan hon öppna?
- Senast togs hon ganska lugnt från femtespår i volten och kördes sen till ledningen. I Umeå spetsade hon bakom bilen och då gick första femhundra på 1.10, så hon kan öppna bra. Men jag tror inte att hon tar en längd på Berghs häst (Premiss) om han har bestämt sig för att köra i ledningen. Annars ser jag gärna Simb Raindance i ledningen, även om hon går väldigt bra även när hon körs på rulle.
Vad är ditt råd till spelarna?
- Hon var väldigt fin i fredagsjobbet och måste streckas på visad form.

 

"Som en ny häst"
Den andra hästen som Nilsson plockar ut på V75 är Unette Håleryd (V75-5). Hon var mycket nära att hinna fram till skrällseger senast och Nilsson tycker inte att hon kan räknas bort.
- Först tänkte jag anmäla henne mest på grund av att det är hemmaplan, men hon var anmärkningsvärt förbättrad i fredagens jobb där jag provade henne med ett helstängt huvudlag. Hon blev som en ny häst och det gör att förväntningarna stiger. Hon kan vara ett roligt streck för spelarna.

Kommer köra mer
Jesper R Nilsson kör sällan sina hästar själv och i år har han bara kört Unette Håleryd i ovan nämnda lopp. Det är emellertid mycket möjligt att vi får se Bodentränaren i tävlingssulkyn betydligt oftare framöver.
- Jag har inte haft det där riktiga intresset att köra lopp och så har jag helt enkelt varit för dålig. Men nu ser jag loppen på ett annat sätt än när jag var yngre och ville attackera tidigt. Nu ser jag att inte upploppet börjar 700 meter från mål, säger Nilsson och skrattar.
- Det kan bli så att jag kommer att köra någon häst framöver. Vem vet, jag kanske slutar att träna hästar och blir catchdriver innan det är färdigt.

Intressant nyförvärv
I dagarna kom det ett intressant nyförvärv till Nilssons stall. Då anlände den tidigare Stefan Persson-tränade femåringen Blue Zorro med 326 050 kronor på kontot.
- Han kom förra fredagen och det är en häst som jag har följt eftersom jag känner en del av ägarna. Han har verkligen fin kapacitet men har inte riktigt fungerat på slutet. Därför skickade jag honom till en veterinär i Finland och nu har vi åtgärdat två hovleder. Förhoppningsvis är det det som har stört honom och han känns väldigt intressant.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-06-18.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-06-13
Anmäl
2007-06-13 23:39 #1 av: Rickard007

Tur att man har emd denne då :-)

Anmäl
2007-06-14 00:24 #2 av: Nijo

spikar premiss tror jag. Spets o slut!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.