2007-05-15 00:14 #0 av: ThomasH

Efter en totalt misslyckad vinter i Frankrike är Conny Nobell på onsdag tillbaka på tävlingsovalen. I gulddivisionens final ska han visa att han är redo att försvara fjolårssegern i Elitloppet. - Nu kör vi på onsdag först så får vi se vad det blir sen. Han får vara riktigt bra om han ska vara med i Elitloppet, säger tränaren Olle Goop.

Conny Nobell tillbaka i hetluften
Efter en totalt misslyckad vinter i Frankrike är Conny Nobell på onsdag tillbaka på tävlingsovalen.
I gulddivisionens final ska han visa att han är redo att försvara fjolårssegern i Elitloppet.
- Nu kör vi på onsdag först så får vi se vad det blir sen. Han får vara riktigt bra om han ska vara med i Elitloppet, säger tränaren Olle Goop.
I vintras skulle Conny Nobell lägga Frankrike för sina hovar. Men riktigt så blev det inte. På tre starter blev det en femteplats som bäst och i vinterns stora mål Prix d´Amerique satte en startgalopp stopp för alla möjligheter. I mars återvände han till Sverige, sjuk och med ett skamfilat rykte.
- Han fick en bakterie i lungan som var enveten och framför allt svår att hitta, så det tog lång tid innan vi kom underfund med vad som var fel.
- Förmodligen led han av det under hela frankrikevistelsen för han var sig inte riktigt lik och löpte över huvud taget inte som han brukar göra.
Efter hemresan fick "Conny" stå under behandling i närmare en månad innan han kunde börja tränas igen, men nu tycks han vara tillbaka i gammalt gott slag.
- Han fick sig en rejäl vila och har nu fått en bra uppträning. Som snabbast har han fått gå 1.16 med en snabb avslutning och det är ganska bra papper här hemma på gården. Så jag tycker att han är bra förberedd.
Vad vill du ha för besked av "Conny" på onsdag?
- Att han går ett bra lopp och håller farten ända hem utan att bli trött.
Och i så fall blir det Elitloppet?
- Han får vara riktigt bra om han ska vara med där. Så vi får avvakta onsdagens start och hoppas att han gör ett riktigt bra lopp.

 

Ny skötare
Conny Nobells förra skötare Stellan Lundqvist har på grund av ryggbesvär tvingats sjukskriva sig och istället har Björn Goops sambo Henrietta Wirola tagit över som skötare till stallets största stjärna.
- Det är väldigt stort att ta över en sån här häst och det är extremt spännande nu när han ska starta.
Hur tror du att det går?
- Han har visserligen ett bra läge men det är väldigt tuffa hästar med och alla vill vinna eftersom det är sista chansen att komma med till Elitloppet. Men hästen känns fin här hemma och vi är jättenöjda med förberedelserna så vi hoppas på det bästa, säger Henrietta som inte skulle ha något emot att få jobba under elitloppssöndagen.
- Jag har haft många bra hästar som jag har gillat jättemycket men Conny ligger väldigt varmt om hjärtat och jag har aldrig haft häst i Elitloppet så det klart att det vore väldigt mäktigt att vara med där.

Två Goop-hästar i Elitloppet?
Om Conny Nobell visar sig från sin rätta sida på onsdag blir han med största sannolikhet inbjuden till Elitloppet. Stallkamraten Thai Tanic som ifjol slutade tvåa i Elitloppet står också han med på elitloppsgeneral Mattias Stenbys lista över tänkbara hästar, och efter söndagens Oslo Grand Prix där Thai Tanic avslutade starkt till femteplatsen är det inte alls otänkbart att även han får en inbjudan.
- Thai Tanic gjorde ett riktigt bra lopp på Bjerke och jag tycker att han har riktigt bra form, säger Goop.
- Det känns som att vi skulle kunna vara med i Elitloppet med tanke på den prestationen.

Ola Johansson

Fotnot:
På onsdag sänds ett reportage om Conny Nobell i Dagens Rätt på TV4 klockan 13.00

Bilden publicerad t o m 2007-05-21.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-05-14