2007-05-02 00:00 #0 av: ThomasH

Joakim Lövgren gör en sällsynt resa från Malmö till Solvalla på onsdag. Då kan ni räkna med att han har vinstchans med hästarna. - Jag åker ju inte om jag inte tror att hästarna kan vinna, säger Lövgren som inte varit på Solvalla i år

Joakim Lövgren är sällan på Solvalla, han har inte varit där sen december i fjol.
Den främsta anledningen till Lövgrens resa är långdistansaren Maximal Value (V65-4) som startar i det anrika Walter Lundbergs Memorial. Ett lopp som tidigare har vunnits av topphästar som Xanthe och Queen L.
- Han har varit så pass rejäl på slutet att jag får tro på chans i det här loppet. Han går helt klart bäst på lång distans eftersom han inte är blixtrande startsnabb och ofta får jobba ute i spåren. Det är som att han får ut mest av sin kapacitet på de längre distanserna.

 

Hur rankar du Walter Lundbergs som lopp?
- Jag kan inte säga att det är ett lopp som sticker ut idag. Förut såg ju tränarna fram emot det i flera månader men nu har väl rubriken på loppet helt enkelt inte samma status.

Hur kommer det sig att du är så sällan på Solvalla?
- Förtjänstmöjligheten är inte så mycket större än på Åby och hemma på Jägersro. Det är ju nästan lika mycket pengar där. Sen tar det ju på våra resurser att åka dit med övernattningar för personalen och så. Men den här veckan var det inga tävlingar på Jägersro på tisdagen och det är fina lopp på Solvalla som passar mina hästar.

Så man kan räkna med att du inte åker till Solvalla om du inte tror på seger?
- När jag väl åker till Stockholm så hoppas jag ju såklart att de ska räcka till seger.

Tyskinfluerat stall
En överblick över Lövgrens träningslista visar att en femtedel av hästarna är födda och ägda i Tyskland. Till exempel är både Cajeleur (V65-1) och Boomer (V65-3) tyskfödda. Tyskinfluenserna i stallet beror på lyckliga omständigheter.
- Det är väldigt slumpartat. Det var en tysk tränare som var på Jägersro en vinter och när han åkte hem lämnade han två hästar hos mig. Sen har det spridit sig som ringar på vattnet och nu har jag tre tyska hästägare som äger flera hästar hos mig.

Vad tror du om dina tyskfödda hästars chans på onsdag?
- Med Cajeleur är jag lite bekymrad över att han har fått ett stängt spår eftersom han kan bli stressad in i första sväng om han inte har fritt. Men går han felfritt så är han med och slåss om segern.
- Boomer har alltid varit lite lat och inte tagit ut sig i loppen. Men sist krigade han faktiskt och det var första gången jag var nöjd med honom. Det kan vara lite galopprisk även för honom eftersom han kan krångla i volt. Han kan vinna också men för alla mina hästar är det svårt att helt säkert säga nåt om segerchanserna eftersom jag inte har full koll på hur bra Solvallahästarna är.

Anders Forsberg

Bilden publcerad t o m 2007-05-08.

Av:Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-05-01