Nyhter från Kanal 75

Björn tar Eriks jobb

2007-04-27 00:50 #0 av: ThomasH

Kampen om V75-ligan är varje år stenhård mellan Björn Goop och Erik Adielsson. I helgen åker Erik till Finland och Björn tar över Eriks "ordinarie" styrningar, hästarna från stall Stig H. - Jag ser det inte som att jag tar Eriks jobb. Jag tycker bara det är en stor ära att få köra hästar åt Stig, säger Björn.

Erik Adielsson och Björn Goop stöter på varandra på nästan alla travbanor runt om i Sverige. Den här veckan på Solvalla var ingen skillnad. Båda körde i nästan alla lopp under kvällen, precis som vanligt med andra ord.
Det har förekommit mycket diskussioner om hur travet har förändrats i och med att antalet "catchdrivers", det vill säga de som bara kör lopp, har ökat. Det sägs att loppen blir tråkigare och händelselösa. Dessutom har många klagat på att Björn ibland kör mot det egna stallets hästar.
- Jag förstår att de här diskussionerna kommer upp och att det inbjuder till diskussion när jag kör mot en häst från vårt stall. Men vad ska jag göra om Olle vill köra lopp? Jag kan ju inte strunta i att köra hästar när Olle också vill köra. Då måste jag ju kunna köra åt nån annan. Dessutom vill jag ju absolut inte förlora mot Olle, det kan jag säga. Sen att det blir tråkigare lopp vet jag inte. Det är klart svårast att köra på Solvalla och V75. Det är så mycket taktiska finesser och rävspel när alla kuskar är så bra.

 

Ser du en chans att rycka i V75-ligan på lördag när du får köra Adielssons "ordinarie" styrningar?
- Jag tänker inte på det på det sättet. Men det är väldigt kul att köra åt Stig, han har en sån jäkla pondus.

- Det finns en risk att tappa motivationen
Björn Goop har dominerat det svenska travet de senaste åren och i fjol gick det bättre än någonsin. Han vann över 500 lopp, bland annat det största av dem alla, Elitloppet. Det kan vara svårt att förstå vad som driver honom att fortsätta, att motivationen inte tryter.
- Det är ju en risk att tappa motivationen när det går så bra. Men om man tittar på andra som det gått så bra för i den här sporten som Stig H och min far så har de orkat fortsätta. Man blir aldrig fullärd utan det finns alltid nåt nytt att lära sig varje dag.

Hur gör du när Olle slutar som tränare om några år?
- Jag har inte funderat riktigt på det. Jag har ju tänkt lite på det men inte så mycket. Men jag försöker lära mig så mycket som möjligt till dess. Sen vet jag inte hur jag ska göra, om jag ska ha en lika stor verksamhet. För det första måste jag ju vara så bra att jag får en lika stor verksamhet.

"Då är det inte så jättekul"
När Björn går över Solvallas stallbacke från omklädningsrummet bort till Stig H Johanssons stall tar det lång tid. Den drygt trehundra meter långa sträckan tar nästan 20 minuter att gå. Hela tiden kommer det hästägare, kollegor och stallfolk som vill småprata lite. Björn tar sig tid för alla och bjuder gärna på ett skratt. Men även Björn kan tycka att travlivet kan vara lite trist.
- En tisdag i februari, när det är snö och noll grader. Klockan elva på väg hem i bilen, då är det inte så jättekul.

Vad tror du om dina chanser på lördag?
- Det är väl framförallt två hästar som jag tror på. Det är First Out (V75-5) och Quantum Joyride (V75-7) som är jättefina hästar båda två.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2007-05-03.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-04-26
Anmäl
2007-05-08 10:18 #1 av: thilda-

hahha sexig mössa erik ha på sej ^^

Anmäl
2007-05-08 18:56 #2 av: Rickard007

Och Goop ser drogad ut ^^

Anmäl
2007-05-08 20:03 #3 av: thilda-

han har väl nån hasch cigg under bilden :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.