2007-05-03 23:06 #0 av: ThomasH

En australiensare blir årets exotiska inslag under Elitloppshelgen. Sjuårige A Touch of Flair ska starta i Harper Hanovers Lopp och han tränas av Noel Daley som även tränar Elitloppshästen Mr Muscleman. - Det är ett lopp som passar honom eftersom det inte är en engelsk mil som många andra topplopp, säger Daley till tidningen Herald Sun.

A Touch of Flair har vunnit 29 av karriärens 61 starter och tjänat drygt två och en halv miljon kronor. Tidigt i våras såldes han till Adam Victor som även äger Mr Muscleman och nu tränas han alltså av Noel Daley.
- Russell Thomson som tränade honom förut har sett till att han är i fin form ända tills han lämnade Australien. Han reste jättebra och har inte missat så mycket träning alls, säger Daley.
- Det är en väldigt spännande häst och det passar bra att han åker hit nu när Daley ska komma med Mr Muscleman, säger Solvallas sportchef Mattias Stenby. 
På torsdagen gjorde han sitt första framträdande i USA när han kvalade på Meadowlands. Han imponerade när han "vann" kvalet på 1.11,5 över en engelsk mil.

 

Inte första gången
Det är inte första gången som hästar från "Down under" tävlar i Sverige. Redan 1996 reste Pride of Petite den långa vägen hit och lyckades ta sig till finalen i Elitloppet där hon slutade sexa. Tre år senare försökte valacken Special Force upprepa bedriften men tillsammans med Torbjörn Jansson i sulkyn misslyckades han i försöket och blev bara sjua.

Anders Forsberg

Billden publicerad t o m 2007-05-10

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-05-03