Nyhter från Kanal 75

Dumle Loss jättefin efter årsdebuten

2007-03-29 00:55 #0 av: ThomasH

Han var magnifik i comebacken. På lördag lär Dumle Loss vara ännu bättre. - De ska vara jäkligt bra för att slå honom, säger tränaren Joakim Wallin.

Mantorpstränaren har själv spikat sin häst i det officiella tipset "Fem tippar V75".
Dumle Loss såg ruggigt fin ut i både värmning och provstart inför loppet på Solvalla senast.
Erik Adielsson som körde var smått lyrisk efteråt.
- Jag har inte känt Dumle Loss i närheten av det här tidigare, sa han.

 

Ser nästan FÖR bra ut
På lördag lär ekipaget få ikläda sig favoritrollen på Jägersro. Det handlar om det andra uttagningsloppet till Olympiatravet - en sportslig höjdare.
- Loppet på Solvalla blev precis som jag hade hoppats. Han gick med full spänst över mål och hade krafter kvar. Erik ryckte aldrig tussarna och hästen hade låg puls efteråt, berättar Joakim Wallin.
- Det ser fortsatt jättebra ut efteråt och han är fräsch och fin. Vi har kollat upp honom utan att hitta några fel. Det ser nästan FÖR bra ut och comebacken var bättre än jag trodde. Travet flöt perfekt och han var rapp i benen.
Har han gått något jobb att tala om efter årsdebuten?
- Han har bara fått lufsa lite lätt i skogen. Innan årsdebuten hade hästen mestadels gått tung tryckvagnsträning och fått kvalet samt ett par banjobb i kroppen. Nu är det meningen att loppen får göra sitt och han får bara motion mellan starterna.
Vad säger du om uppgiften på lördag?
- Normalt sett går han framåt med loppet i kroppen och är snäppet vassare nu. Jag är nöjd med spåret och de ska vara jäkligt bra för att slå honom. Det blir skor runt om med 99 procents säkerhet. Racerbalansen med barfota väntar vi med tills finalen, säger Joakim Wallin.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-04-03.

Av: Michael Carlsson; kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-03-28
Anmäl
2007-03-29 13:42 #1 av: Rickard007

Optimistiskt... Men det ska han väl vara också..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.