2007-04-14 22:37 #0 av: ThomasH

26 grader varmt och strålande sol. Historiens första open stretch-vinnare på V75. Miljonutdelning på sju rätt. Halmstadtravet bjöd på en fantastisk lördag.

 

Såväl de aktiva som den månghövdade publiken njöt i stora drag av sommarvärmen. Solen gassade och av värmen att döma hade det lika gärna kunnat vara sprintermästarhelgen i juli. Dessutom kryddades tävlingarna av att loppen kördes med open stretch, som det var premiär för på V75. Redan i den andra avdelningen satte hemmatränaren Dan Widegren dit Mighty Value via det extra innerspåret på upploppet. Ett koncept som Halmstadlärlingen Peter Ingves kopierade i den efterföljande gulddivisionen som han vann genom att låta Camilla Highness spurta förbi ledaren invändigt efter en resa i rygg på densamma. Hästarna tycks dock kunna bli en smula konfunderade när de styrs ner invändigt på upploppet.
- Det tog femtio meter innan hon fattade vad det gick ut på. Jag sa något på finska för att förklara för henne men så kom jag på att vi ju är i Sverige, så det var ju lite fel, säger publikfavoriten Ingves med ett skratt.
- Skämt åsido så hade vi tur med löpningen. När först Peters (Untersteiner) häst hoppade och sen också hästen i rygg på ledaren kom vi verkligen bra till i rygg på Scarlets Aino.
Sjuåriga Camilla Highness har hittills sprungit in 4 091 875 kronor och nu funderar tränaren Petri Puro på att höja ribban ytterligare.
- Hon fortsätter att utvecklas. Vi har spänt bågen och vill möta hingstarna. Eventuellt har jag tänkt mig att hon ska gå ut i Finlandia-racet, säger Puro och syftar på Finlandia Ajo i Helsingfors om två veckor.

 

Keep On Flying överlägsen
Keep On Flying, tränad i Danmark av Magnus Ladegård, hade uppvisning i V75-spelets första avdelning. På förhand trodde kusken Steen Juul att de skulle tappa allt för mycket från start men så blev inte fallet. Keep On Flying kom iväg bra ur volten och när han kunde gå ut och överta ledningen efter knappt ett halvt varv var loppet över. Konkurrenterna kom aldrig i närheten av femåringen som bombade hem det 2 144 meter långa loppet på nya banrekordet 1.13,6.
- När vi kom till spets visste jag att det skulle krävas en riktigt bra häst för att slå honom. Jag har sagt tidigare att det här är den bästa hästen i kullen i Danmark och det kan vara en häst för de riktigt stora loppen framöver om han får hålla sig fräsch, säger Juul, som inte oroade sig för att bakomvarande häst skulle snuva honom på segern via open stretch.
- Jag tycker att det är riktigt bra med open stretch. Det ger en extra dimension. Men när man sitter bakom Keep On Flying behöver man inte bry sig så mycket om vem som sitter i rygg.

Seger för "Raketen"
Veckans stora snackhäst Rutger Raket seglade upp till omgångens i särklass största favorit, och han gjorde inte favoritspelarna besvikna. Efter en resa i tredjepar utvändigt avgjorde han säkert till slut. Segern var hästens femte på lika många starter, men det var första segern i Mellby Gårds färger. Han såldes nämligen i veckan och den nya ägaren, Rune Andersson, följde nervöst sitt senaste inköp från publikplats.
- Jag är alltid lika nervös oavsett vilken häst det är som startar. Det var en bra häst som ledde idag så det var svettigt att stå på sidan.

Miljonregn över V75-spelarna
Trots vinst för favoriterna Camilla Highness och Rutger Raket samt andrahandsfavoriten Keep On Flying stack V75-utdelningen i höjden. När skrällarna Mighty Value, Jobie Ana (Jörgen Sjunnesson), Saida Camillo (Thomas Uhrberg) och Persos Yankee (Erik Adielsson) hade skurit mållinjen som ettor återstod bara 22 system, värda cirka 2,5 miljoner vardera.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-04-21.

Rel

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-04-14