Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 1370 ggr
ThomasH
4/11/07, 12:02 AM

I skymundan - av de stora

Erik Adielsson och Björn Goop tillhör eliten som catchdrivers och syns mest. Patrik Sjöberg tillhör de som inte syns lika mycket men på lördag har han chansen då han kör en av jackpot-favoriterna i V75-1. - Han har betytt mycket för mig och gör bra reklam, säger Sjöberg som varit catchdriver sen september i fjol.

Gentle Seat R.L. är den klart bästa hästen som Patrik Sjöberg kör för tillfället. Den sjuårige valacken var en klart bidragande orsak till att Sjöberg slog till med ett rekordår i fjol och körde in nästan en och en halv miljon kronor. Det är ändå milsvid skillnad från Goop och Adielsson som kör in tiotals miljoner varje år och Sjöberg har hittat alternativa sysslor för att ekonomin ska lösa sig.
- Jag hoppas att få köra lite fler och bättre hästar, då löser sig mycket. Men sen jobbar jag lite som konsult åt Dick Robertsson och hjälper honom att köra en del på förmiddagarna.

**"Kul med förändringar"
**Precis som för andra kuskar är det många timmar att slå ihjäl i bilen för Sjöberg som oftast åker runt och tävlar på Jägersro, Åby, Kalmar och veckans V75-bana, Halmstad. Han har fått en del rutin hur det är att köra på en bana som har "Open stretch", det vill säga ett extra spår innanför de vanliga på upploppet.
- Det är lite annorlunda taktik när man kör på Halmstadstravet numera eftersom de har "Open stretch". Det behöver inte alls vara dumt att släppa ledningen om man tror att han i sin tur inte ska släppa till en annan. Sen över upploppet är det ju oftast ingen idé att sitta och hålla i för att man är rädd för hästen i rygg, de kommer ju ut ändå så det är lika bra att gasa.
Vad tycker du om förändringen?
- Det är kul tycker jag och det händer mycket mer i loppen. Sen är det alltid bra med förändringar.

Galoppen var Kolgjinis fel
Gentle Seat R.L. vann två V75-lopp under fjolåret. I maj vann han från tredjepar utvändigt på Åby och i september vann han från ledningen på Solvalla. På lördag talar mycket för att Patrik Sjöberg hamnar i fronten med den startsnabbe Gentle Seat R.L.
- Han är ju startsnabb och spåret passar perfekt men jag vet inte om vi kan nå ledningen. Prestige är ju också snabb från start och har spår innanför oss. Men formen är i alla fall väldigt bra och han hade vunnit senast om inte Kolgjini hade visslat på sin häst senast. Då blev Gentle Seat R.L. för pigg och började galoppera. Nu kommer han att gå med norskt huvudlag i stället för helstängt som han hade då och det blir nog bra.

Hur är formen?
Den är bra men det går inte att avgöra från hur han tränar nästan. Han är alltid slö och lat av sig när vi tränar honom men i loppen vet han att det gäller så då tar han i. Så på lördag ska han streckas för då vet han att det är dags.

Anders Forsberg

Bilden publicering t o m 2007-04-17.

Av: Anders Forsberg,Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-04-10
Annons:
Rickard007
4/11/07, 12:04 AM
#1

Dessutoim hade Vinnare Plus inriktat sig på honom i en sändning, så nu börjar han få mycket uppmärksamhet, kul för honom!

ThomasH
4/11/07, 12:26 AM
#2

Nja, det är ju samma bolag som producerar Vinnare Plus som skriver dessa artiklar, Kanal 75

Rickard007
4/11/07, 12:35 AM
#3

#2, Jaha därav det kanske… Men det var ju iofs ett bra tag sedan.. Jaja hursomhelst.. Vinenr han på lördag?

ThomasH
4/11/07, 1:39 AM
#4

Nej, det tror inte jag

Nijo
4/11/07, 11:23 AM
#5

tror helt klart det är en hyfsad chans, borde ta ledningen och är sedan hästen att slå. Värsta motbuden har sämre spår, Keep on flying kan inte försvara innern och baron rols+kingen+g.moll har bakspår.

är en väldigt fin häst, sett han besegra liknande hästar förr, självklart har jag lirat då med!

ZenoX
4/11/07, 4:10 PM
#6

håller även med nijo här. kommer till spets sen bara han vinner

Annons:
Rickard007
4/11/07, 5:23 PM
#7

#6, Tänk på Open Stretch, ledningen är inte hur bra som helst på Halmstad..

Hannna
4/11/07, 6:44 PM
#8

Näst senast Harlans Boogie vs Robinson Starlight på Halmstad: Harlans i spets, Robinson i rygg. Harlans vann lätt på 12.7. Senast, loppet i måndags. Robinson i spets, Harlans i rygg, Robinson vann lätt på 12.9.

Visst, ryggledarn får alltid chansen, men det är inte så lätt att ta in dem längderna på en bra spetshäst, som ju Geantle Seat R.L är.

Rickard007
4/11/07, 7:49 PM
#9

#8, Nej vet.. Men man skall ändå tänka på Open Stretch att möjligheten finns…

Hannna
4/11/07, 9:41 PM
#10

#9 Ja det är klart!

Rickard007
4/11/07, 10:06 PM
#11

#10, Mjo kuskarna kör ju lite annorlunda då så..

Upp till toppen
Annons: