Nyhter från Kanal 75

Miljonregn när Ehlers jänkare vinner

2007-06-02 01:15 #0 av: ThomasH

Den här veckan är V75 kryddat med jackpot och en ensam kupong med sju rätt belönas med 47 miljoner kronor. En häst som kan hjälpa till att få upp utdelningen är Jimmi Ehlers Vino Camielle - i alla fall att döma av hur hästen känns i träningen. - Här hemma känns han som en miljon, säger Lindesbergtränaren.

I fjol fick Jimmi Ehlers i uppdrag av en hästägare att köpa en bra amerikansk häst. Det resulterade i att den då fyraåriga Vino Camielle inhandlades. Hingsten kom med ett gott rykte och Ehlers har hela tiden menat att det är en häst utöver det vanliga. Vino Camielle har dock haft lite svårt att få till det och många har börjat tvivlat på honom.
- Det har spökat mycket med den här hästen. Han har haft tre rejäla halsinfektioner under tiden som vi har haft honom och man vet aldrig om han är frisk. Man märker inget på honom innan loppen och trots att hans blodprov har varit perfekta har han ändå inte varit bra.
- Så var det på Färjestad näst senast. Då var jag helt hundra på att vi skulle vinna men på femtio meter var det tvärnit och det visade sig att han hade en halsinfektion.
I senaste starten visade emellertid Vino Camielle att han är något utöver det vanliga de dagar han är kurant. Trots en tung resa utvändigt om ledaren tog han en överlägsen seger på fina kilometertiden 1.12,6 över 1 640 meter med bilstart.
- Då tycker jag att han var väldigt bra. Han var inte speciellt hårt jobbad inför den starten och normalt sett är dödens inte hans bästa position heller.
- Om han nu får vara frisk en längre tid och får kontinuitet i träning och tävling så tror jag att han kan bli riktigt bra. Hur bra är alltid svårt att säga men som det verkar kommer han i alla fall att räcka i gulddivisionen. Det är en kapabel häst och är han som han ska vara finns det inga gränser för hur fort han kan springa.

 

Kan ge sköna jackpotmiljoner
När Rättvik på lördagen arrangerar V75, där en ensam vinnare kan få 47 miljoner kronor, gör Vino Camielle debut i Silverdivisionen. Från innerspår bakom bilen är han garanterad en fin resa och med tanke på hans senaste prestation bör han tas på allvar, även om konkurrensen är betydligt tuffare den här gången.
- Vi får se vad som händer från start. Jag kommer att köra vad som går och det finns ingen orsak att släppa ledningen om vi kommer dit. Men jag vet inte om han kan svara ut de utvändiga.
- Han känns i alla fall kanonfin och är han bara frisk springer de inte ifrån honom, så mycket kan jag säga.
Hur ser du på motståndet?
- Det är ett riktigt bra lopp och det finns flera tuffa motståndare. Men det klart, ser man till hårdhet är Adams Hall bästa hästen. Men han har ett krångligt läge.
Ska spelarna strecka din häst?
- Jag tycker att de ska ta med honom om de plockar med några stycken. Min häst är bra och jag känner mig absolut inte slagen på förhand.
Senast gick han utan skor på framhovarna. Vad fick det för effekt?
- Han funkade väldigt bra på det och blev mycket raskare iväg. Det blir samma balans nu.

Swept to Victory ett vinnande köp 
Vino Camielle är inte den enda jänkaren i Ehlers 27 hästar stora stall. Fyraåriga Swept to Victory anlände till gården i Kopparberg i höstas med tre raka segrar och efter tävlingspaus och vinterträning har hon nu hunnit göra tre starter i sin nya regi. Debuten resulterade i seger och efter ett galoppmisslyckande slutade hon i söndags tvåa i Fyraåringseliten för ston på Solvalla.
- Jag måste säga att i träning känns det att hon är en fruktansvärt fin travare. Men hon är lite hetsig och vi tränar mycket på det.
- Loppet hon gjorde i söndags var grymt bra. Det var inte bara det att hon gick utvändigt om ledaren, hon pullade också något fruktansvärt och jag var helt säker på att hon skulle svimma i sista sväng. Men när det kom upp en häst på utsidan nöp hon i igen.
Nästa start för Ehlers jänkarsto är planerad till ett fyraåringslopp på Charlottenlund i Köpenhamn under Copenhagen Cup-dagen.

Fotnot
Pullade = hästen låg för hårt på bettet och ville springa fortare än vad kusken ville.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-06-08.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-06-01
Anmäl
2007-06-02 01:37 #1 av: Rickard007
Och Important's tränare säger "Spika min häst!" Och Arras tränare tror väl på bra chans. Hyggligt öppet isåfall? Hehe.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.