Nyhter från Kanal 75

V75-segrare jämförs med Moni Maker

2007-03-11 23:36 #0 av: ThomasH

Åke Svanstedts dubbelseger, Acclaims dominans i guldloppet och Olle Goops första V75-seger för året. Allt stod i skuggan av Commander Crowe som krossade allt motstånd och i vinnarcirkeln jämförde Johnny Takter hästen med elitloppsvinnaren Moni Maker. - Jag har aldrig kört en sån här bamse förut. Moni Maker var stor men den här är större.

Sex starter och sex segrar. Det finns inte en enda plump i Commander Crowes resultatrad. Mellan raderna har tränaren Petri Puro antytt att han siktar mot derbyt med talangen och fortsätter Commander Crowe i den här stilen kan Puro mycket väl träna en av deltagarna i derbyfinalen i september. Lördagens lopp blev helt odramatiskt. Efter en lugn start valde Takter att styra fram och inta positionen utvändigt om ledaren. Där kontrollerade han fältet och kunde enkelt glida ifrån de övriga till en säker seger över upploppet.
- Jag vågade inte rycka tussarna på honom i dag men han hade väldigt mycket sparat. Det är en talang utöver det vanliga, säger Takter.

 

- Hur bra kan han bli?
På publikplatserna var folk förundrade över uppvisningen de fick se. Lars Johansson från Linköping var på plats med sin fru och sitt barn och de stod och pratade om hur bra Commander Crowe egentligen kan bli. Det är en fråga som inte ens Johnny Takter har ett direkt svar på.
- Han har ju aldrig varit hotad men nu börjar han komma upp lite i klasserna så snart får han väl synas lite. Han har i alla fall de komponenter som krävs för att springa snabbt, bra inställning och en ofattbar motor.

Affe Fager för fjärde gången i rad
En annan stor talang som visade upp sig på Mantorpstravet på lördagen var Åke Svanstedts Affe Fager som var en av Svanstedts två segrare på V75. Trots spår tolv bakom bilen kunde han plocka ned alla motståndare i silverdivisionsfinalen inklusive Kari Lähdekorpis fem(!) hästar starka laguppställning. Efter att ha legat långt bak i fältet till en början blev det precis som för Commander Crowe utvändigt ledaren sista varvet. Affe Fager löste det lika bra och kunde ta sin fjärde raka V75-seger även om Real Ås närmade sig snabbt på slutet.
- Han var väldigt bra och höll undan på stumma ben. I sista sväng kändes han jättefin men han tröttnade på slutet. Det var ändå starkt av honom att klara av ett så tufft lopp i dödens och han visade bra löpskalle.
Trots att segern gav 250 000 kronor får Affe Fager ändå starta vidare i Silverdivisionen eftersom han inte tog sig över gränsen på 1 500 000 kronor. På pappret har han det men i programmet har prispengarna från V75-mästaren inte dragits av ännu. De pengarna får ägarna inte behålla eftersom hästen då dömdes för dopning.

Gammal är äldst - jackpot på Kalmar
I sista avdelningen såg den gamle Olle Goop till att skrälla till i en i övrigt favoritbetonad omgång. Men trots hans seger med sexåriga stoet Mary blev det inte nån utdelning på fem rätt utan det vankas jackpot nästa lördag på Kalmartravet.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2007-03-17.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-03-11
Anmäl
2007-03-11 23:46 #1 av: Rickard007

Kolla min egna startade tråd för mina synpunkter!

Anmäl
2007-03-12 00:04 #2 av: Rickard007
Asch kopierar in det:

Nu när Nijo är bortrest till Norge i 2 veckor så passar jag på...

Hur bra är Commander egentligen?! Han har ju bara lufsat till vinst i alla starter tussarna kvar aldrig bottad.. Nog för att han bara har gått 6 lopp men på det sättet han har gjort det vet jag inte vem som skulle slå honom? Han får ju bara mer och mer rutin för varje lopp när han väl går ut och möter årgångstoppen har han ju hunnit med att springa en del. På allvar om han är frisk iår (Vilker Puro's hästar alltid är när han startar dem typ tror jag att han kan bli obesegrad..

Föresten! Vilka lopp kan han matcha i nu? Fortsätter han i V75? Finns ju inga årgånslopp nu väl? Han kommer ju inte ställa upp i Kungapokalen som det verkar vilket är synd.. Mycket synd hur ska han förlora
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.