2007-02-06 15:15 #0 av: ThomasH

En mycket intressant häst vintertränar för fullt hos Åke Svanstedt. Det är Torvald Palema som kan vara Axevalla-tränarens nya stjärna. - Jag hoppas att han kan växa in i eliten, säger Svanstedt.

För drygt två månader sedan skedde en uppmärksammad flytt av topphästen.
Torvald Palema lämnade Joakim Lövgren och sattes i träning hos Åke Svanstedt.
Den nu sexårige hingsten har sprungit in närmare fyra miljoner kronor. Han har tagit 19 segrar och varit tvåa i Sprintermästaren och fyra i Svenskt Travderby. För två år sedan vann han även Fyraåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen.
Nå, Åke Svanstedt, vad säger du om ditt nyförvärv?
- Det är en jättefin häst som var fräsch och fin när han kom. Han fick gå motion i en månad innan vi började köra intervaller i sandbanan. Han var lite ovan till en början men nu fungerar det bra. Jag tycker att han känns riktigt fin, säger Åke Svanstedt.
När blir det årsdebut?
- I slutet av mars om allt går som det ska.
- Jag har inte lagt upp någon matchning ännu utan vi börjar med ett lopp så får vi se. Det är möjligt att det sedan blir Olympiatravet men jag vill inte spekulera i det redan nu.
Svanstedt har tidigare uttalat sig väldigt positivt om Torvald Palema. Långt innan han fick hästen i träning.
- Han var faktiskt en av de hästar jag trodde skulle ta över efter Gidde Palema i den översta eliten. Jag trodde att han skulle bli en av landets bästa redan som femåring, men det har funnits förklaring till varför det inte har blivit så. Han var sjuk sista tiden hos Joakim Lövgren, säger Svanstedt.
- Det är i alla fall en av stallets mest spännande hästar. Jag hoppas att han kan växa in i eliten.

Michael Carlsson

 

Bilden publicerad t o m 2007-02-13.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-02-06